Abans de la reunió els assistents han visitat el Centre Cultural del Born, un dels enclavaments de la ruta.  (Foto: Gencat)
Abans de la reunió els assistents han visitat el Centre Cultural del Born, un dels enclavaments de la ruta. (Foto: Gencat)
Barcelona

La guerra de Successió explicada en una ruta pels seus monuments històrics

A través dels seus escenaris i monuments, aquesta iniciativa pretén apropar els ciutadans la guerra de Successió i els seus protagonistes. El comissionat del Tricentenari ha celebrat aquest dijous una reunió amb els representants territorials dels deu municipis que constituiran l'espina dorsal de la iniciativa.

RedaccióActualitzat
La guerra de Successió explicada des dels seus escenaris i monuments. Això és el que pretén la ruta 1714 oficial. El comissionat del Tricentenari ha celebrat aquest dijous una reunió amb els representants territorials dels deu municipis que constituiran l'espina dorsal d'aquesta iniciativa, amb una seixantena de monuments històrics destacables.

La reunió, que s'ha celebrat al Museu d'Història de Catalunya, ha estat presidida pel comissari de la commemoració del 1714, Miquel Calçada, i també hi ha participat el director del Museu d'Història de Catalunya i responsable d'exposicions del Tricentenari, Agustí Alcoberro, i altres agents implicats en el projecte.

Els municipis i monuments principals de la nova ruta 1714 oficial són: el Centre Cultural del Born a Barcelona; el Castell de Cardona, la Universitat de Cervera; el Turó de la Seu Vella a Lleida; la Casa Rafael Casanova a Moià; la Torre de la Manresana a Els Prats de Rei, a l'Anoia; l'església de Sant Baldiri, la tomba de Rafael Casanova i el Museu de Sant Boi de Llobregat;  Castellciutat a la Seu d'Urgell; el castell de Talamanca al Bages i Santa Eulàlia de Riuprimer i l'ermita de Sant Sebastià, a Osona.

 
 
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut