Barcelona

La Guàrdia Urbana de Barcelona tanca en un mes dotze bars i restaurants per falta d'higiene

La Guàrdia Urbana i l'Agència de Salut Pública de Barcelona ha fet un centenar d'inspeccions

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Urbana, juntament amb l'Agència de Salut Pública de Barcelona, ha precintat en un mes dotze bars i restaurants per problemes d'higiene després de més d'un centenar d'inspeccions.

En aquest segon any d'inspeccions que l'agència fa per trobar deficiències als establiments es vol dur a terme un control de la normativa, "respecte a les estructures, els processos de manipulació i els processos de neteja i desinfecció dels establiments", com afirma Xavier Llebaria, director de l'Agència de Salut Pública de Barcelona.

En les inspeccions es poden arribar a trobar veritables panorames de malson, amb cuines brutes, amb plagues d'escarabats, estris bruts i menjar en mal estat. El menjar que surt d'aquests locals és decomissat per la Guàrdia Urbana per a la seva destrucció.

La majoria de locals s'inspeccionen perquè hi ha sospites que hi hagi un problema d'higiene i, en molts casos, se'n té coneixement gràcies a la denúncia de ciutadans que han tingut problemes de salut pel menjar o bé per extreballadors, que denuncien els fets quan han deixat de treballar en aquell comerç.

Els establiments precintats no podran reobrir fins que donin solució als seus problemes de neteja.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut