Badalona

La Guàrdia Urbana de Badalona denuncia que l'Ajuntament envia indigents a les comissaries perquè no passin fred

Tres sindicats de la Guàrdia Urbana de Barcelona han denunciat la decisió que va prendre la setmana passada l'Ajuntament d'enviar a les dependències policials qualsevol indigent que volgués dormir sota cobert. Segons informa el diari "El Punt", des del consistori s'assegura que la mesura ha estat puntual, ja que els dos darrers anys s'havia habilitat un altre espai però no hi havia anat ningú.

Actualitzat
Com cada any l'Ajuntament de Badalona ha muntat l'"operació fred" per oferir un sostre als indigents durant la nit. Els últims dos anys s'havia habilitat una antiga escola, però ningú va aprofitar el servei els dies de temperatures més baixes. Enguany el consistori ha habilitat les dependències policials amb aquesta finalitat i hi ha traslladat llits i menjar per cobrir les necessitats puntuals de cinc persones.

Un portaveu del consistori badaloní ha assegurat que es tracta d'una mesura puntual i que només hi hagut un cas d'un indigent que hagi passat la nit a la cel·la, encara que ha puntualitzat que l'home tenia la porta oberta. Els sindicats de la policia local consideren que aquestes dependències "no són el lloc òptim ni més digne per portar-hi els 'sense sostre'" i asseguren que si aquella nit s'hagués fet una detenció "indigent i arrestat haurien passat la nit a escassa distància". També han demanat que es creï un servei permanent per aquests casos o se signi un conveni amb alguna entitat.
Anar al contingut