Pla general de la façana de l'edifici on viu la membre del CDR detinguda a Viladecans el 10 d'abril de 2019. (Horitzontal)
Pla general de la façana de l'edifici on viu la membre del CDR detinguda a Viladecans el 10 d'abril de 2019. (Horitzontal)

La Guàrdia Civil s'emporta detinguda la dona de Viladecans considerada "coordinadora" dels CDR

ACN Viladecans.-La Guàrdia Civil s'ha emportat detinguda la veïna de Viladecans (Baix Llobregat) considerada "coordinadora" dels denominats Comitès de Defensa de la República (CDR). L'arrest ha tingut lloc a tres quarts de dotze del migdia quan la jove ha sortit emmanillada del seu docimicili ubicat a la plaça de Les Palmeres de la població. Els agents se l'han emportat en un turisme cap el jutjat de l'Audiència Nacional a Madrid, ja que l'operació és fruit d'una denúncia de la Fiscalia d'aquest tribunal. Aquesta operació policial ha començat a quarts de vuit del matí quan membres de l'institut armat s'ha personat al domicili de la membre del CDR. Després de més de quatre hores de registre els agents han sortit amb caixes i bosses plenes de documentació i també un ordinador portàtil. A la dona se li imputen delictes de terrorisme i rebel·lió.

La Guàrdia Civil ha arribat a Viladecans minuts abans de les vuit del matí per escorcollar el domicili de la presumpta coordinadora dels CDR ubicada a la plaça de les Palmeres. Fins el lloc també s'hi han desplaçat diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra que s'han encarregat de tallar la circulació de vehicles i establir un perímetre de seguretat en els carrers d'accés a la plaça. Després de gairebé quatre hores de registre diversos agents vestits de paisà han sortit amb bosses i caixes plenes de documentació. A banda, també s'han endut material informàtic, entre el qual un ordinador portàtil, presumptament de la detinguda. Quan faltaven quinze minuts pel punt del migdia una agent amb un passamuntanyes ha tret la jove emmanillada i l'ha acompanyat a un turisme de la policia espanyola on els agents també han carregat tot el material requisat. Fonts de l'institut armat han confirmat que la detinguda serà lliurada directament davant el jutjat de l'Audiència Nacional i, per tant, se la traslladarà directament a Madrid.L'operació és fruit d'una denúncia de la Fiscalia de l'Audiència Nacional. Les detencions estan ordenades pel jutjat central d'instrucció 6 de l'Audiència Nacional. Les diligències són secretes.Un àudio compromès A la detinguda, se li atribueix un àudio que publica aquest dimarts 'El Confidencial' i enregistrat a través d'un sistema de missatgeria mòbil en què es començava a parlar de la possibilitat de fer una vaga general i de les accions de protesta que incloïen, entre d'altres, la paralització del Port de Barcelona i de Mercabarna, entre d'altres. Aquesta darrera proposta, segons l'àudio, seria suggerida des de Viladecans -d'on és la detinguda- però que caldria que fos aprovada per "nacional". En el missatge de veu, la jove també explicava que estava "tot preparat" per tallar l'autopista, en referència a les accions de protesta que els CDR van dur a terme per Setmana Santa.

Anar al contingut