Madrid

La Guàrdia Civil registra la seu del PP de Madrid arran de l'"operació Púnica"

Els registres s'han fet per ordre del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha escorcollat aquest dijous a la tarda la seu del PP al carrer Gènova per inspeccionar el despatx de l'exgerent del PP de Madrid Beltrán Gutiérrez Moliner, en una investigació vinculada a l'"operació Púnica", de presumpta corrupció. Les oficines del PP madrileny són al mateix edifici on hi ha la seu del PP.

El magistrat investiga uns presumptes delictes de suborn i blanqueig de capitals dins d'una nova fase de l'"operació Púnica" i apunta a un suposat finançament irregular del partit a Madrid, segons informen fonts jurídiques. Les sospites se centren en pagaments realitzats pel conseller d'OHL a Gutiérrez, gerent del PP madrileny fins l'octubre del 2014.

La Guàrdia Civil ha revisat l'ordinador amb el qual treballa habitualment Gutiérrez. El qui va ser gerent regional del partit durant 14 anys ha acompanyat els agents durant el registre, després del que s'ha fet al seu domicili.

En total, aquest dimecres a la tarda s'han fet un total de cinc escorcolls, que han acabat poc abans de les sis de la tarda. A banda de la seu del carrer Génova, els agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil han registrat els domicilis de Gutiérrez i de l'empresari Javier López Madrid, conseller d'OHL, a més de dos dels seus despatxos.

Els escorcolls s'han fet per ordre del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco. La "trama Púnica" investiga una presumpta xarxa de corrupció encapçalada per l'exsecretari general del PP de Madrid Francisco Granados.

Quan els agents ja eren fora de la seu del carrer Génova ha arribat la presidenta dels populars madrilenys, Esperanza Aguirre.

Aguirre nega qualsevol finançament irregular al PP madrileny

En unes breus declaracions davant dels mitjans de comunicació que s'esperaven a l'exterior del carrer Génova, Aguirre ha negat qualsevol tipus de finançament il·legal al PP madrileny. La presidenta regional dels populars ha defensat que no hi ha indicis ni s'ha provat cap finançament il·legal a la formació i ha demanat al jutge Velasco la "màxima celeritat" en la investigació.

"No hi ha hagut, que jo sàpiga, finançament il·legal del PP de Madrid."

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut