Barcelona

La Guàrdia Civil podria assumir els controls de l'aeroport

Si el conflicte laboral d'Eulen es complica, la Guàrdia Civil no descarta fer-se càrrec dels controls, tot i que el Ministeri de l'Interior no es vol pronunciar al respecte

RedaccióActualitzat

En tres setmanes no s'ha trobat cap solució. S'ha arribat a cues de 3 hores i a moltes aglomeracions, amb el risc per a la seguretat que això comporta. El Ministeri de l'Interior hi ha posat més agents de la Guàrdia Civil, però no perquè agilitzessin el control d'accés.

La responsabilitat del control d'accés a l'aeroport del Prat i a qualsevol altre de l'Estat és de la Guàrdia Civil, ho és d'acord amb la llei orgànica 2/1986. Tot i així, un conveni de col·laboració signat anys després pel Ministeri de l'Interior i per Aena permet que les empreses de seguretat privada facin algunes funcions que corresponen a les forces i cossos de seguretat públics, com revisar els equipatges i les persones que accedeixen a la zona restringida a passatgers. Tant és així que Aena fa uns anys que presumia que era l'empresa espanyola que més serveis de seguretat privada contractava. 

La Guàrdia Civil sí que contempla -com a mesura excepcional- la possibilitat d'assumir les competències que té en el control de seguretat, això si el Ministeri de l'Interior ho considera necessari, que és qui els ha de donar l'ordre, tot i que des del Ministeri no s'han volgut pronunciar. De fet, fins ara no han considerat oportú que la Guàrdia Civil agafi les competències que ja té i difícilment es podran superar les aglomeracions i les cues.

La direcció de l'aeroport del Prat tampoc ha volgut pronunciar-s'hi. 

Continua el mes d'agost, la vaga dels treballadors d'Eulen, les cues i el nivell d'alerta 4 per terrorisme

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut