La Guàrdia Civil marxa del complex central de Sabadell i de Girona després de recollir comunicacions de l'1-O

La Guàrdia Civil marxa del complex central de Sabadell i de Girona després de recollir comunicacions de l'1-O

La Guàrdia Civil marxa del complex central de Sabadell i de Girona després de recollir comunicacions de l'1-O

Pla general de l'exterior de la sala regional de trànsit dels Mossos d'Esquadra a Girona aquest 31 d'octubre del 2017. Pla general. (Horitzontal)

Pla general de l'exterior de la sala regional de trànsit dels Mossos d'Esquadra a Girona aquest 31 d'octubre del 2017. Pla general. (Horitzontal)

ACN Sabadell \/ Girona.-La Guàrdia Civil que s'ha presentat aquest dimarts a diferents dependències dels Mossos d'Esquadra per buscar-hi comunicacions relacionades amb l'1-O ja han marxat del complex central de Sabadell i de la comissaria de Girona. Els agents, vestits de paisà i amb cotxes no logotipats, han entrat a les sales de comandament per ordre de la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, que instrueix la causa que afecta Josep Lluís Trapero, destituït del càrrec de major dels mossos pel govern espanyol. A Sabadell, s'hi ha desplaçat tres vehicles de la Guàrdia Civil. Un hi ha arribat abans de les deu del matí i els altres a un quart de dotze. Els agents han abandonat la seu central de la policia de catalana a dos quarts de quatre de la tarda. En el cas de Girona, mitja dotzena d'agents han arribat en tres cotxes poc després de les nou del matí i han marxat a les quatre de la tarda.

La Guàrdia Civil també ha accedit amb dues dotacions al complex central dels Mossos d'Esquadra de Sabadell, una de les quals ha arribat a les deu del matí i l'altra a un quart de dotze. Aquesta darrera patrulla hauria anat primer a la comissaria de la policia catalana de Granollers, seu de la Regió Metropolitana Nord del cos, i després s'hauria desplaçat fins a Sabadell. Fonts dels Mossos d'Esquadra han explicat a l'ACN que aquesta dotació s'hauria desplaçat fins la capital vallesana perquè és on està ubicada la sala de comandament d'aquesta regió policial. Tots els agents de la Guàrdia Civil que han participat en aquests requeriments anaven vestits de paisà i amb cotxes no logotipats. La Guàrdia Civil ha abandonat el complex central pocs minuts després de dos quarts de quatre de la tarda i un agent dels Mossos d'Esquadra els ha acompanyat fins l'accés exterior del recinte.La comissaria de la Regió Metropolitana Nord dels Mossos d'Esquadra, Cristina Manresa, també s'ha traslladat a la seu central de la policia catalana des de Granollers per fer seguiment d'aquesta actuació policial.En el cas de les comarques gironines, la sala regional està ubicada a la comissaria de Trànsit dels Mossos d'Esquadra, situada al polígon Mas Xirgu. Aquí, els vehicles no logotipats de la Guàrdia Civil han arribat poc després de les nou del matí. Mitja dotzena d'agents vestits de paisà han estat un total de set hores a l'interior de les dependències policials per recollir les comunicacions de l'1-O.Segons fonts policials, el cap de la regió policial de Girona, el comissari Josep Milan, ha estat present durant les hores que han estat recopilant la informació requerida per ordre de la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, que instrueix la causa que implica Josep Lluís Trapero, destituït com a major dels Mossos d'Esquadra.La Guàrdia Civil també s'ha presentat aquest dimarts a la comissaria dels Mossos de Manresa per buscar comunicacions relacionades amb l'1-O. En el cas de la capital del Bages, dos cotxes no logotipats amb uns cinc agents acompanyats per una secretària judicial han arribat al voltant de les nou del matí i està previst que marxin cap a les set del vespre. Segons fonts policials a les quals ha tingut accés l'ACN, la comissaria de Manresa guarda les gravacions en format analògic, un fet que complica la tasca dels agents de la Guàrdia Civil, ja que haurien de guardar individualment cada gravació. De fet, les mateixes fonts han apuntat que els agents no podran finalitzar la seva feina aquest dimarts i, previsiblement, seran els mossos que continuaran amb aquesta tasca durant un o dos dies més.