Comandància de la Guàrdia Civil a la travessera de Gràcia de Barcelona
Comandància de la Guàrdia Civil a la travessera de Gràcia de Barcelona
Barcelona

La Guàrdia Civil interroga dos alts càrrecs del govern per la investigació de l'1-O

El secretari general de la Presidència i el director general d'Atenció Ciutadana han passat per la comandància de Travessera de Gràcia

RedaccióActualitzat

Augmenta la pressió judicial sobre el govern. La Guàrdia Civil ha interrogat dos alts càrrecs en relació amb els preparatius del referèndum de l'1 d'octubre, una investigació que porta el jutge d'instrucció número 13 de Barcelona. És un pas més en la instrucció que té oberta.

Els interrogats són el secretari general de la Presidència, Joaquim Nin, i el director general d'Atenció Ciutadana, Jordi Graells. Tots dos els han citat a la comandància de la travessera de Gràcia de Barcelona i s'hi han estat unes tres hores.

La situació de Nin ha generat certa confusió. Alguns mitjans han informat que la Guàrdia Civil li hauria comunicat la seva situació d'investigat. Sempre segons aquestes fonts, Nin ha començat a declarar com a testimoni, sense l'assistència d'un advocat, però davant els indicis que algunes de les seves respostes podrien incriminar-lo, la Guàrdia Civil li ha comunicat que passava a tenir la condició d'imputat.

El jutjat d'instrucció número 13 és el mateix que va ordenar a la Guàrdia Civil que reclamés documentació al Teatre Nacional de Catalunya per l'acte en què es va presentar públicament la llei del referèndum de l'1 d'octubre.

En les últimes setmanes, la Guàrdia Civil ha citat treballadors i funcionaris de la Generalitat en relació amb la pàgina web del Pacte Nacional pel Referèndum i sobre la campanya institucional del registre de catalans a l'exterior. A més, segons fonts governamentals, agents de la Guàrdia Civil també van visitar una de les empreses que optava al procés d'homologació per a la compra d'urnes. La Guàrdia Civil va requerir informació al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) sobre l'acte de Junts pel Sí en què es va presentar la llei del referèndum.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut