Barcelona

La Guàrdia Civil escorcolla la seu de Gisa per presumptes irregularitats i deté el gerent d'Obres de Carreteres

La Guàrdia Civil ha fet una operació aquest dijous a la seu central de Gisa, l'organisme del govern que s'encarrega d'administrar l'adjudicació de les infraestructures. L'operació podria estar relacionada amb l'adjudicació irregular d'obres públiques a empreses privades a Girona durant la legislatura anterior. La policia ha detingut el gerent d'Obres de Carreteres, Jordi Vergé, nomenat en la legislatura anterior pel govern del tripartit.

Actualitzat
Durant la intervenció, els agents s'han endut material informàtic. Els escorcolls s'han fet per ordre del jutjat d'instrucció número 5 de Barcelona i de la fiscalia de delictes econòmics.

L'operació hauria començat dimecres a Girona, on quatre persones van ser detingudes. Dues van quedar en llibertat el mateix dia de la detenció i les altres dues van ser traslladades a Barcelona, des d'on es dirigeix l'operació. La policia va fer diversos escorcolls a dues empreses del Gironès i del Baix Empordà.

El Departament d'Economia i Coneixement, de qui ara depèn Gisa, ha explicat en un comunicat que "l'autoritat judicial ha demanat documentació referent a la tasca" d'aquesta empresa "a la demarcació de Girona des del 2007 fins a l'actualitat. La documentació ha estat lliurada i es complementarà en les pròximes hores".

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha expressat la disposició del seu departament a col·laborar amb l'administració de justícia amb celeritat i transparència. El secret de sumari i la presumpció d'innocència guiaran l'actuació del Departament en aquest tema.


VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut