Arantza Zulueta, detinguda la nit passada per la Guàrdia Civil.
L'advocada Arantza Zulueta, detinguda a l'operació, està present a l'escorcoll del despatx del senador de Bildu Iñai Goioaga. (Foto: Reuters)
Bilbao

La Guàrdia Civil escorcolla el despatx del senador de Bildu Iñaki Goioaga

L'operació antiterrorista contra ETA continua amb nous escorcolls a Bilbao. Un d'aquests escorcolls es fa al despatx del senador de Bildu i advocat de presos etarres Iñaki Goioaga. De moment hi ha vuit detinguts vinculats a l'entorn dels presos. La Fiscalia ha obert diligències per l'actuació del Ministeri de l'Interior, que va comunicar l'operació de la Guàrdia Civil abans d'hora.

RedaccióActualitzat

Continua l'operació contra ETA i el seu entorn. La Guàrdia Civil ha detingut vuit mediadors de l'organització armada. Els agents, però, estan fent nous escorcolls a Bilbao, com el del despatx del senador de Bildu Iñaki Goioaga, advocat de presos etarres. L'escorcoll al bufet de Goioaga l'han fet en presència de la també lletrada Arantza Zulueta, una de les detingudes en aquesta operació antiterrorista. Zulueta ha arribat emmanillada pels agents.

Fonts jurídiques han informat que la investigació no va dirigida, en principi, contra Goioaga, sinó que té com a finalitat buscar objectes que els detinguts haguessin pogut amagar en la seva oficina, situada en el mateix despatx dels detinguts. A l'escorcoll no hi era present el senador de Bildu. Interior sospita que algun dels detinguts hauria pogut dipositar documentació en aquest despatx quan van saber amb antelació que es faria una operació antiterrorista.

Recordem que la Fiscalia ha obert diligències en relació amb el comunicat enviat pel Ministeri de l'Interior als mitjans per informar de l'operació policial, abans que hagués començat. A la nota, que es va penjar a la web del Departament i que després es va retirar, s'informava de l'hora i el lloc on tenien previst actuar. El Ministeri encapçalat per Jorge Fernández Díaz atribueix a "un error humà" del seu Departament de Comunicació la nota de premsa i el tuit que explicaven els detalls de l'operació abans d'hora.

 

 

Anar al contingut