La Guàrdia Civil entra al CTTI i al CESICAT i el govern espanyol dona l'1-O per mort

El portaveu del govern espanyol diu que el bloqueig de les instal·lacions del CTTI "ha clavat un cop a l'organització del referèndum il·legal"

Actualitzat

La Guàrdia Civil torna a entrar al Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la Informació (CTTI) de la Generalitat. Els agents hi han entrat aquest matí per tancar les aplicacions que han de servir per fer el recompte de l'1-O.

El TSJC ha demanat al CTTI que adopti les mesures necessàries per a la detecció de punts de votació electrònica als diferents col·legis electorals definits per l'organització del referèndum.

Els agents han arribat pel matí i encara són a dins. Vigilen una gran sala amb desenes d'ordinadors. Els han guardat en capses de cartró:

 

En un vídeo, el ministeri de l'Interior ha mostrat la sala on expliquen que s'hi havien de "gestionar dades electorals i manejar informació" sobre l'1-O:


 


 

Méndez de Vigo dona el referèndum per mort

El portaveu del Govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, considera que el bloqueig de les instal·lacions del CTTI suposa que "s'ha clavat un cop a l'organització del referèndum il·legal".

De Vigo diu que l'actuació d'avui de la Guàrdia Civil posa en relleu que el referèndum "ja ha estat anul·lat per l'Estat de dret".

Turull diu que no aturarà el referèndum

El conseller de la presidència i president del CTTI, Jordi Turull, assegura que la viabilitat del referèndum es manté intacta tot i  l'actuació de la guàrdia civil en aquest centre tecnològic.

Turull també ha qualificat l'entrada al CTTI d'absurda, perquè dilluns i dimarts pot bloquejar totes les entrades i sortides del registre de documents de la Generalitat. Això implicaria, entre d'altres,  problemes a l'hora de fer el pagament de tributs, o dificultar la gestió de recursos administratius dels ciutadans en els últims dies de tramitació.

Segons Turull, l'actuació al CTTI també aturarà la tramesa de documents des de la Generalitat cap al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, o la tramitació de les targetes de minusvalidesa, perquè quedaria bloquejat el cens de persones amb discapacitat. Amb tot, el conseller assegura que el referendum tira endavant, i també el recompte de vots.

Retorn, una setmana després

La primera visita de la Guàrdia Civil va ser dimecres de la setmana passada, durant l'operació policial contra el referèndum. Fa uns dies, la Generalitat va rebre la notificació del requeriment del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en què li ordenava que suspengués el servei de 29 aplicacions de diferents departaments, que podrien servir per trametre dades de les diferents meses del referèndum o fins i tot per exercir el vot electrònic.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut