Dos vehicles sense logotipar de la Guàrdia Civil, davant l'entrada de l'edifici 112 a Reus, durant el registre que agents de paisà hi han …
Dos vehicles sense logotipar de la Guàrdia Civil, davant l'entrada de l'edifici 112 a Reus, durant el registre que agents de paisà hi han dut a terme. Imatge del 17 d'octubre del 2017. (Horitzontal)

La Guàrdia Civil es persona al 112 de Reus per buscar informació relacionada amb l'1-O

Actualitzat

ACN Reus.-La Guàrdia Civil s'ha personat aquest dimarts a l'edifici del 112 a Reus en una operació relacionada amb l'1-O, segons ha pogut confirmar l'ACN. Una desena d'agents del cos s'han presentat a la seu central del telèfon d'emergències de Catalunya, on hi ha estat aproximadament una hora, entre les 10.00 i les 11.00, i estarien buscant gravacions del dia del referèndum. Segons ha informat el TSJC, l'actuació s'emmarca dins d'una causa declarada secreta que s'instrueix en el jutjat de Gandesa. L'origen d'aquesta diligència és una denúncia d'un particular per suposada "inacció" dels Mossos d'Esquadra en relació amb l'1 d'octubre. El magistrat requereix a l'autoritat competent dels Mossos d'Esquadra perquè conservi les converses d'interès en el dispositiu d'emmagatzematge que haurà de ser posat a disposició de l'autoritat judicial a través de la diligència que es practica aquest dimarts.

(En aquesta actualització s'hi ha afegit detalls de l'actuació ordenada pel jutjat de Gandesa). Al 112 s'hi han presentat almenys tres cotxes no logotipats de la Guàrdia Civil, d'on han marxat poc després de les 11 del matí. Posteriorment, han sortit de l'edifici el cap dels Mossos a Tarragona, David Boneta, i el director dels Serveis Territorials d'Interior a Tarragona, Juan Carlos de la Monja.

Anar al contingut