Els agents de la Guàrdia Civil sortint del Palau de la Generalitat aquest dijous
Els agents de la Guàrdia Civil sortint del Palau de la Generalitat aquest dijous
Barcelona

La Guàrdia Civil obté de la Generalitat part de la informació que volia del cas del 3%

També han anat al Parlament, a la Conselleria de Justícia i al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, en una operació que estaria relacionada amb la investigació a Gordó

RedaccióActualitzat

Agents de la Guàrdia Civil de paisà han abandonat el Palau de la Generalitat a quarts de set de la tarda d'aquest dijous amb la informació requerida en relació amb el cas 3% sobre suposat finançament il·legal de CDC.

Els agents s'han presentat al Parlament i al Palau de la Generalitat aquest matí.

L'operació estaria relacionada amb la investigació a l'exconseller de Justícia i diputat no adscrit Germà Gordó, que està citat a declarar dilluns que ve com a investigat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per aquest cas.

Sis agents, acompanyats del fiscal anticorrupció José Grinda, han entrat dins del Parlament, on s'han estat una hora, i s'han endut una còpia de la bústia de correu que el diputat té des del 2012, per ordre del jutge instructor que dilluns li prendrà declaració.

La Guàrdia Civil, però, no ha entrat al Palau de la Generalitat, segons fonts de la Presidència. I és que no se'ls hauria permès entrar per ordre del conseller Jordi Turull. Els cinc agents s'han esperat a la sala d'espera, fins que se'ls ha entregat la informació demanada.

Els agents han requerit documentació vinculada a l'època en què Gordó era secretari de govern (2010-2012): llibre de visites i la relació de la gent que treballava per ell.

La Guàrdia Civil no ha pogut obtenir el llibre de visites ja que aquest llibre no existeix. El que sí han obtingut els agents és la relació del personal que hi treballava. També han demanat poder obtenir l'agenda personal de Gordó, però aquesta agenda tampoc existeix segons fonts de Palau. Se'ls ha ofert poder accedir a l'agenda institucional de l'exconseller. Finalment, els agents n'han fet una còpia digital.

Un cop els agents han abandonat el Palau de la Generalitat, el Conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha dit en un tuit que coloboren amb la justícia però no s'accepten humiliacions al Palau de la Generalitat.

 

 

Un altre dels punts on la Guàrdia Civil ha entrat és al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat, on buscaven correus electrònics de Gordó, i a la Conselleria de Justícia, on han demanat també la seva agenda i el registre de visites de quan era conseller d'aquest departament, del 2012 al 2016. Als dos llocs també hi ha anat el fiscal del cas 3%, José Grinda.

 

 

En un comunicat, la Guàrdia Civil ha explicat que l'operació s'emmarca dins la peça separada que instrueix el TSJC contra Gordó i que s'han fet diverses diligències per demanar informació per ordre del magistrat instructor. De tota manera, ha recordat que no pot revelar més informació perquè el cas està sota secret de sumari.

Des de l'oposició s'ha criticat que Turull no hagi permès l'accés a la policia judicial, com sí que ha fet Forcadell. Ferran Pedret, del PSC:

"La presidenta del Parlament ha facilitat l'accés a les instal·lacions i sembla que altres responsables no l'han permès."

Joan Coscubiela, de CSQEP:

"Posa de manifest que l'ombra de corrupció de CDC és molt llarga i per molt que CDC i el PDeCAT vulguin fugir d'aquesta ombra no aconseguiran evitar-la."

Santi Rodríguez, del PPC:

"Sembla que en el Palau de la Generalitat, el conseller de la Presidència ha donat instruccions que la policia judicial no entrés al Palau; tinc la impressió que aquesta és una imatge molt poc edificant, que un polític pretengui donar instruccions per damunt de les autoritats judicials."

També hi ha hagut reaccions a les xarxes socials, entre elles, la de Germà Gordó:

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut