Barcelona

La Guàrdia Civil inspecciona les seus de l'ANC, Òmnium i el CTTI

Els agents de paisà ja han marxat de totes tres seus. Hi han anat per copiar els correus electrònics de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, en presó provisional des de fa 100 dies

RedaccióActualitzat

Agents de la Guàrdia Civil han inspeccionat aquest dimecres les seus de l'ANC i d'Òmnium de Barcelona i a la del CTTI, el Centre de Telecomunicacions de la Generalitat, a l'Hospitalet de Llobregat. Els agents han entrat pels volts de les nou del matí a totes tres seus per requerir informació sobre l'1-O per ordre del jutge del Suprem Pablo Llarena, instructor de la macrocausa judicial contra el procés independentista.

L'operació policial correspon a la peça secreta de la investigació per rebel·lió contra els membres del govern cessat, de la mesa del Parlament i els líders de les entitats sobiranistes que Llarena va obrir fa una setmana.

De la seu de l'Assemblea els agents n'han sortit, després de tres hores. Cinc agents de paisà s'han endut els correus electrònics de Jordi Sànchez, diputat de JxCat i expresident de l'entitat, des d'abril de 2016 al 27 d'octubre de 2017. El seu advocat, Jordi Pina, ha estat a l'interior de l'edifici amb els agents.

 

 

Pina ha subratllat que s'ha tractat d'una "diligència que forma part de la normalitat d'una investigació judicial" i que no s'ha tractat d'una "entrada i escorcoll de l'ANC".

 

 

Agustí Alcoberro, vicepresident de l'entitat, ha assegurat que han col·laborat amb els agents i que en tot moment la situació ha estat de tranquil·litat. L'entitat ha agraït per Twitter el suport rebut i ha demanat que no s'hi aplegués ningú al carrer.

 

En el cas d'Òmnium, cinc agents de paisà han continuat dins la seu per demanar també el bolcatge del correu electrònic de Jordi Cuixart, president de l'entitat, des de mitjans del 2016 fins a octubre del 2017. Finalment, n'han marxat cap a les vuit del vespre.

 

Segons han piulat a Twitter, la situació ha estat "d'absoluta tranquil·litat" i també han demanat que ningú s'hi desplacés. Són a dins de la seu l'advocada de Cuixart, Marina Roig, i Marcel Mauri, vicepresident, que ha explicat que estan col·laborant amb els agents.

 

Mauri ha destacat que és la primera vegada a la història que entren agents de la Guàrdia Civil a la seu, que "tot i que va ser clausurada durant el franquisme, llavors no van entrar a dins ni van empresonar el president de l'entitat".

 

 

El vicepresident d'Òmnium també ha destacat que aquest fet coincideix amb just quan fa 100 dies que Cuixart i Sànchez estan en presó preventiva, i amb un altre fet: "Avui, per exemple, estem veient com al País Valencià s'està destapant tota la trama de corrupció del PP." Mauri ho ha dit en referència a la confessió de Ricardo Costa en el judici per la trama valenciana del cas Gürtel, on ha admès que el PP es finançava amb diner negre per ordre de Francisco Camps.

Agents dels Mossos són a l'exterior de l'edifici custodiant-lo.

 

Cinc agents han entrat també a dos quarts de deu del matí al CTTI de la Generalitat, a la recerca del rastre del correu de Sànchez i Cuixart amb alguna persona de l'administració. Les visites de la Guàrdia Civil hi han estat freqüents en els últims mesos, sobretot abans de l'1-O.

Els agents han marxat del CTTI poc a abans de les quatre de la tarda. Aquest organisme centralitza la gestió del sistema informàtic de l'administració catalana, inclosos els comptes de correu oficials i comunicacions.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàIndependència
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut