Agents de la Guàrdia civil custodien el domicili de l'expresident de l'ICS, Josep Prat
La Guàrdia civil registra el domicili de l'expresident de l'ICS, Josep Prat (Foto: ACN)
Tarragona

La Guàrdia Civil deté els exdirectors de l'ICS i de CatSalut Josep Prat i Carles Manté

La Guàrdia Civil ha detingut als seus domicilis l'exdirector de l'ICS i del grup d'empreses municipals Innova de Reus, Josep Prat, i l'exdirector del CatSalut i exresponsable de l'empresa Shirota, participada per Innova, Carles Manté. Les detencions s'han fet després d'hores d'escorcoll en els seus domicilis.

RedaccióActualitzat
La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimecres als seus domicilis l'exdirector de l'ICS i del grup d'empreses municipals Innova de Reus, Josep Prat, i l'exdirector del CatSalut i exresponsable de l'empresa Shirota, participada per Innova, Carles Manté. Prat i Manté, que estan imputats per estafa i malversació de fons públics, han passat la nit a la comandància de la Guàrdia Civil a Tarragona i, probablement, declararan davant del jutge aquest dijous.

Segons fonts de la investigació, Josep Prat ha estat detingut al seu domicili de l'avinguda Amadeus Mozart de Tarragona, escorcollat per agents de la Guàrdia Civil durant 11 hores i mitja. La inspecció, que ha permès confiscar documentació abundant, ha acabat a les 9 de la nit.

Prat -que també va presidir l'Institut Català de la Salut- ha sortit de casa seva a peu, sense emmanillar i custodiat per dos agents de la Guàrdia Civil. Tot seguit ha entrat en un vehicle policial camuflat davant la presència de nombrosos periodistes. La Policia Judicial ha buscat al domicili, un xalet ubicat en una zona residencial, proves de presumptes cobraments fraudulents d'Innova.

Carles Manté ha estat detingut durant l'escorcoll practicat a la seu de l'empresa mercantil CCM Estratègies i Salut, a Mataró, de la qual és responsable l'exdirector de CatSalut.

La Guàrdia Civil ha iniciat aquest dimecres al matí aquests dos escorcolls relacionats amb el cas Innova, de presumpta estafa i malversació de fons públics, per ordre del Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus, que manté el cas sota secret de sumari. Prat i Manté passaran la nit a la comandància de la Guàrdia Civil a Tarragona i, probablement, declararan davant del jutge aquest dijous.

El jutge havia citat a declarar com a imputats Prat i Manté, però les declaracions es van ajornar sense data perquè el jutge va considerar que necessitava més informació.

Mentrestant, aquest mateix dimarts, el jutjat ha acceptat la querella presentada contra Manté i Prat per Ara Reus per desviament de diners públics i el presumpte cobrament de factures irregulars per serveis "que no s'ha demostrat que s'hagin portat a terme i que arriben a un import d'uns 800.000 euros".
Anar al contingut