L'alcalde d'Oliana, Miquel Sala, el dimarts 19 de setembre quan va anar a declarar a La Seu d'Urgell
Oliana

La fiscalia demana informació relacionada amb l'1-O a ajuntaments

Requereix una còpia de la carta de suport al referèndum que va signar l'alcalde i documents que recullin la cessió de locals per l'1-O

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de Lleida i la de Tarragona demanen a ajuntaments que donen suport al referèndum de l'1 d'octubre els documents que ho acrediten.

A les comarques de Lleida, els agents de la Guàrdia Civil s'ha presentant a 31 ajuntaments, i han requerit als secretaris municipals que els entreguin una còpia de la carta de suport al referèndum que va signar l'alcalde.

També els han demanat tots els documents que recullen que l'ajuntament cedeix locals i els que han fet servir per fer ressò o difusió del referèndum.

Ja han rebut el mandat de la Fiscalia ajuntaments com el d'Oliana, Almacelles, Bellpuig, Tàrrega, Guissona, Aitona i Alpicat.

En el cas d'Oliana, el primer ajuntament en rebre la presència dels agents per fer aquesta petició d'informació, la secretària del consistori només els ha lliurat un document signat per ella mateixa en què advertia a l'alcalde i els regidors de les conseqüències de donar suport al referèndum. La policia, doncs, ha marxat sense emportar-se cap document.

Precisament, l'alcalde d'Oliana va ser un dels primers a comparèixer davant la Fiscalia per donar suport a l'1-O.

A les comarques de Tarragona, ha estat la Fiscalia mateix la que s'ha dirigit als ajuntaments per fax.

Aquest requeriment forma part d'una diligència complementària a les citacions dels més de 700 batlles que col·laboren amb el referèndum. Per tant, més ajuntaments poden anar rebent aquesta notificació perquè facilitin informació sobre l'1-O.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut