L'acte de Junts pel Sí al TNC
L'acte de Junts pel Sí al TNC
Barcelona

La Guàrdia Civil demana al TNC documentació de l'acte de JxSí pel referèndum

El TNC té ara cinc dies per entregar la documentació requerida

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha anat al Teatre Nacional de Catalunya amb un requeriment judicial sobre amb l'acte que Junts Pel Sí hi va fer allà el passat dimarts. Aquest requeriment d'informació s'ha fet per ordre del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que investiga els preparatius del referèndum. El TNC té ara 5 dies per entregar la documentació requerida. 

Els portaveus de Junts pel Sí han comparegut al Parlament i han assegurat que l'acte va ser polític, va costar 17.000 euros i està emparat per la llibertat d'expressió. Així ho ha assegurat el president del grup parlamentari de Junts Pel Sí, Jordi Turull:

"Aquestes actuacions més que por fan pena. És un acte polític. Això ens conjura més a tirar endavant."

En la mateixa línia, ha parlat la portaveu del grup, Marta Rovira:

"Quan més atacats dret a vot i llibertat expressió més els exercirem."

Pel diputat Lluís Llach, el que ha passat li recorda a l'època del franquisme:

"El que ha passat avui recorda el tardofranquisme. Això no ens frenarà."

Tots tres s'han mostrat perplexos i han demanat solidaritat a la resta de grups. Abans de comparèixer, Turull ja ha reaccionat des de Twitter, on ha qualificat els fets de "delirants".

Es tracta d'un nou pas en les diligències que es practiquen en les últimes setmanes. La Guàrdia Civil ha interrogat treballadors de la Generalitat per la web del referèndum i el registre de catalans a l'exterior. 

Segons fonts governamentals, agents de la Guàrdia Civil també van visitar una de les empreses que optava al procés d'homologació per a la compra d'urnes.

Per part de l'oposició, el popular Xavier García Albiol, ha considerat que davant d'"un cop d'estat polític les institucions democràtiques reaccionen: 

"Lluís Llach es trobava en sel seu ambient, fent-se la víctima, i es creu que encara el franquisme perdura en el temps". 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut