Lloc de la frontera per on van intentar entrar els immigrants.
Lloc de la frontera per on van intentar entrar els immigrants.
Ceuta

La Guàrdia Civil anuncia "querelles criminals" per difamació per a qui hagi quëstionat la seva actuació a Ceuta

El director general de la Guàrdia Civil, Arsenio Fernández de Mesa, ha anunciat des de Ceuta mateix, "querelles criminals" per a tothom "que hagi injuriat, calumniat i, fins i tot, fet denúncies falses pels esdeveniments dels últims dies", en referència a l'actuació del cos la setmana passada a la frontera amb el Marroc, quan una quinzena de subsaharians van morir quan intentaven entrar a Ceuta nedant.

RedaccióActualitzat

El director general de la Guàrdia Civil, Arsenio Fernández de Mesa, ha anunciat des de Ceuta mateix "querelles criminals" per a tothom "que hagi injuriat, calumniat i, fins i tot, fet denúncies falses pels esdeveniments dels últims dies", en referència a l'actuació del cos la setmana passada a la frontera amb el Marroc, quan una quinzena de subsaharians van morir quan intentaven entrar a Ceuta nedant. 

"Hi ha línies que no es poden traspassar i els serveis jurídics hi estan treballant per, si és procedent, actuar davant de la Fiscalia General de l'Estat", ha afegit el màxim responsable de la Guàrdia Civil el mateix dia que s'ha trobat un altre cadàver. Fernández de Mesa ha reiterat que l'actuació de la Guàrdia Civil va ser "impecable" i que continuaran actuant de la mateixa manera quan calgui "contenir allaus de persones manipulades per les màfies".

Aquest dijous, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, compareixerà al Congrés, a petició pròpia, per explicar els fets. Mentre que les autoritats defensen que van actuar com calia, ONGs i alguns supervivents i testimonis els contradiuen i parlen de pots de fum i pilotes de gomaDiverses veus, entre les quals, el PSOE i IU, havien demanat explicacions al Ministeri de l'Interior per l'ús de material antidisturbis per repel·lir l'assalt massiu. Tot plegat, després que la primera versió oficial dels incidents assegurava que la Guàrdia Civil no hi havia ni tan sols intervingut.

Anar al contingut