Josep Lluís Trapero arribant a l'Audiència Nacional per declarar davant la jutge en una imatge d'arxiu (EFE)
Josep Lluís Trapero arribant a l'Audiència Nacional per declarar davant la jutge en una imatge d'arxiu (EFE)
Madrid

La Guàrdia Civil acusa Trapero d'inacció i d'anar coordinat amb el govern l'1-O

L'atestat de la Guàrdia Civil enviat a l'Audiència Nacional inclou en el "lideratge" de les protestes del dia 20 davant la Conselleria d'Economia a Joan Tardà i Gabriel Rufián, al costat de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil acusa el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, d'"inacció" en el referèndum de l'1 d'octubre i de tenir un "pla premeditat" amb el govern en aquest sentit.

Així consta en l'informe que l'institut armat ha enviat a l'Audiència Nacional arran de la causa oberta contra Trapero per un suposat delicte de sedició per les protestes del 20 de setembre davant la conselleria d'Economia. En aquesta causa també hi estan els líders de l'ANC i d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, i la Guàrdia Civil també situa en el "lideratge" dels fets d'aquell dia els diputats d'ERC al Congrés, Joan Tardà i Gabriel Rufián.

L'atestat afirma que el major dels Mossos va actuar "de manera coordinada" amb els polítics i els líders de les entitats sobiranistes per obstaculitzar la feina a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant l'1-O. L'informe té 300 folis i detalla una per una les actuacions dels cossos de policia des del 20 de setembre fins a l'1 d'octubre. Destaca "l'actitud passiva" dels Mossos i explica també que, en alguns casos, la policia catalana va evitar intervenir quan els efectius de la Guàrdia Civil estaven sent agredits, "arribant fins i tot a increpar alguns d'aquests agents".

Una altra de les novetats que apareixen a l'informe és un document amb el full de ruta cap a la independència que es va trobar en l'escorcoll al domicili del secretari general de la Vicepresidència, Josep Maria Jové, on es fixaven els objectius per crear un estat propi a Catalunya.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut