Madrid

La grossa, el 79250, deixa 414 milions d'euros a Barcelona, Cerdanyola i, de retruc, Pallejà

Barcelona i Cerdanyola del Vallès -i, de retruc d'aquesta, Pallejà- s'han endut part de la grossa de Nadal del 2010, que ha recaigut en el número 79250. El premi més esperat de la rifa ha sortit gairebé a un quart de 12 del migdia i ha deixat a Catalunya 414 milions d'euros. La majoria, a partir d'un bar de Pallejà i de l'administració de loteria de Mercabarna. El segon premi, amb el número 00147, s'ha venut en part a Sort. L'atzar també ha deixat en territori català els dos quarts premis, el 57896 i el 25506 (aquest últim venut gairebé de forma íntegra a Caldes de Montbui), així com quatre cinquens premis: el 75869, el 73684, el 15548 i el 06075. Com a novetat, aquest any els premis es podran cobrar aquest dijous mateix. Al 3cat24, tant al portal com al Facebook, podeu comprovar si heu tingut sort en la rifa.

Actualitzat
Barcelona, Cerdanyola i, de retruc, Pallejà, s'enduen la grossa

Faltava només un minut per un quart de 12 del migdia quan Andrés López i Iván Quintero han cantat el 79250, el número de la grossa de Nadal d'aquest 2010. El sorteig ha beneficiat molt Catalunya, que s'ha endut 411 milions d'euros, el 90% dels diners repartits amb aquest número. El primer premi de la rifa s'ha venut a l'administració número 7 de Cerdanyola del Vallès, situada a les Galeries Unicentro d'aquest municipi, on n'han repartit 92 sèries de les 130 que tenien; d'aquestes, a més, 60 sèries s'han venut al bar Maldonado de Pallejà, que ha repartit 180 milions d'euros entre la clientela.

Antonio Maldonado, propietari del bar on s'ha repartit la grossa, ha explicat que feia anys que jugava amb aquest número, al qual està abonat tant a la rifa de Nadal com a la del Nen. L'eufòria s'ha desencadenat davant de l'establiment, on Maldonado ha celebrat amb cava i envoltat de gent la sort en aquest sorteig.

L'administració de Cerdanyola ha repartit 96 milions d'euros, corresponents a les 32 sèries venudes per finestreta, és a dir, a banda de les del bar. Cal dir que 38 sèries es van retornar perquè no van trobar comprador. Antonio Muñoz, propietari de l'administració, la va obrir fa només tres mesos després d'haver ocupat durant 15 anys una altra administració a Barcelona.

La sort de la grossa també ha arribat a Barcelona. El número afortunat s'ha venut a les administracions número 323 i 97 de la capital catalana. La primera és a Mercabarna, on se n'han adjudicat 44 sèries, i la segona a la plaça Urquinaona, on se n'ha venut una, per finestreta. En el cas de Mercabarna, tot el número premiat estava reservat per a dues empreses, una de les quals a Mercabarna mateix i l'altra de fora el recinte, però també a la Zona Franca. Tot i això, no han transcendit els noms de les companyies.

Tothom que tingui un dècim del 79250 cobrarà 300.000 euros, perquè aquest primer premi està guardonat amb 3 milions d'euros per sèrie.

Catalunya no ha estat l'únic lloc on la grossa ha repartit fortuna. El 79250 també s'ha venut a Alacant, Garachico (Tenerife), Madrid, Alcorcón, Cáceres, Saldaña (Palència), Molina de Segura (Múrcia), Saragossa i Eibar (Guipúscoa).

La grossa ha arribat a l'equador del sorteig, amb el sisè filferro de la cinquena taula de joc, l'han extreta els germans Andrea i Andrés Cruz i ha recaigut en el número més alt guardonat en aquest primer premi. Fins ara tenia aquest rècord la de l'any passat, el 78294. És la vintena vegada que la grossa acaba en 0, una terminació que no supera el rècord que té el 5, amb 32 ocasions.

Sort, entre les afortunades amb el segon premi

El número guanyador del segon premi, el 00147, ha repartit diners a l'administració de Sort, La Bruixa d'Or. És un número dels considerats lletjos, que ha arribat a les 10.52 h. En concret, Sort ha venut catorze sèries d'aquest número i, per tant, 14 milions d'euros.

El tercer premi, cap a Madrid

La capital espanyola s'ha endut íntegrament els diners del tercer premi de la rifa, el 75913, dotat amb 500.000 euros la sèrie. Curiosament, però, aquest número premiat s'ha venut a l'administració situada a l'Avinguda de Barcelona de la ciutat. El número ha sortit cantat al punt del migdia.

Els quarts premis, també a Catalunya

Catalunya ha recuperat una part dels diners invertits en la rifa amb els quarts premis. El que ha sortit abans, el 57896, s'ha venut en administracions de la travessera de Gràcia, a Barcelona, i el carrer de l'Església de l'Hospitalet de Llobregat. L'altre quart premi, el 25506, s'ha repartit gairebé de forma íntegra (totes les sèries menys dues) a l'administració número 1 de Caldes de Montbui.

També cauen quatre cinqu
ens, entre els quals els dos premis més matiners

Passaven dos minuts de dos quarts de deu del matí quan dues nenes de Sant Ildefons han cantat el primer número afortunat en el sorteig, el 75869, un cinquè premi venut parcialment a Calafell. Poca estona després, a les 9.45 h, han cantat un altre cinquè premi, el 73684, que ha portat diners a Barcelona, Girona i Aldaia (València), entre d'altres.

Catalunya també ha tocat la sort amb el 15548, un cinquè premi molt repartit a tot l'Estat. Al nostre país, ha caigut a Sort, Barcelona, Masquefa, el Vendrell, Terrassa, Olesa de Montserrat i Montornès del Vallès. També ha esquitxat Catalunya el 06075, que ha tocat en part a Sant Andreu de la Barca, Barcelona i Tarragona.

Un altre cinquè premi, el 77992, ha afavorit el País Valencià, perquè s'ha venut a Vila-real i Castelló, juntament amb Múrcia, Valladolid i Alcalá de Henares. I la sort d'aquests números premiats amb 50.000 euros per sèrie també ha arribat a Palma, on s'ha venut íntegrament el 69069; a Madrid, amb el 34141, i a Gijón, amb el 78953, que ha estat l'últim premi gros que ha sortit, a un quart i mig d'una.

Comprova si has tingut sort al 3cat24.cat

Tots els números premiats es poden trobar a la secció especial del 3cat24. La pàgina també us ofereix un cercador per comprovar si un número ha estat premiat, que també es publica a la pàgina del Facebook del 3cat24.cat.

Les novetats

Aquest any el sorteig ha arribat amb novetats importants, sobretot a l'hora de cobrar els premis. Els guardonats amb més de 3.000 euros podran rebre'ls per primera vegada l'endemà del sorteig. Fins ara, aquests premis grans només es podien cobrar passats nou dies. Una altra novetat és el canvi de seu al Palau de Congressos de Madrid, després de 50 anys de sortejos al carrer Guzmán el Bueno.

La rifa de Nadal ha repartit en total 2.320 milions d'euros. El sorteig, que ha començat amb una mica de retard, a les 09.19 h, ha mantingut el sistema tradicional d'un
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut