Barcelona

La Grossa de Cap d'Any s'estrena avui amb més del 80% de les butlletes venudes

El sorteig es podrà seguir en directe a partir de les 11 del matí per TV3, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, el 3/24 i el 324.cat. S'han col·locat 25 dels 30 milions d'euros posats a la venda per al sorteig, que tindrà tres números guanyadors.

RedaccióActualitzat

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) acollirà, a partir de les 11 del matí, el primer sorteig de la Grossa de Cap d'Any. Aquesta rifa, impusada per la Generalitat, s'estrena amb més del 80% de les butlletes venudes. En concret, s'han col·locat 25 dels 30 milions d'euros posats a la venda. Cada butlleta costa 5 euros i els números que més han triomfat han estat els vinculats amb el procés sobiranista català: el 02.014, el 01.714 i el 91.114. A la pàgina de Loteries de Catalunya hi ha un cercador per localitzar on es ven el número preferit.

El sorteig es transmetrà en directe per TV3, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, el 3/24 i el 324.cat. Hi ha 100.000 números, i de cada número, 60 bitllets. Hi haurà tres números guanyadors, dotats amb 100.000, 32.500 i 15.000 euros, respectivament.

També tindran premi els números anteriors i posteriors i els que coincideixin amb les dues, tres i quatre últimes xifres de cada número premiat. En aquest enllaç es poden consultar els premis tant per bitllet com per euro jugat.

En total es repartiran més de 17 milions d'euros en premis. Com ja ha passat aquest any amb la Loteria de Nadal, els premis superiors als 2.500 euros tindran una retenció del 20% en impostos, que ja es farà efectiva en el moment del cobrament, segons ha explicat la directora de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes, Elsa Artadi.

Entre un 16 i un 20% del que s'hagi recaptat amb aquesta rifa es destinarà a programes d'ajuda a joves en risc d'exclusió social.

Com es farà el sorteig?

Per aquesta rifa, que durarà mitja hora, es farà servir un bombo com el que s'utilitza en la loteria 6/49. Es faran tres tandes d'extracció de boles per decidir, per aquest ordre, el tercer, segon i primer premi. En aquesta tanda es trauran cinc boles, per formar el número afortunat.

El sorteig el presentaran els periodistes Helena Garcia Melero i Xavier Graset i comptarà amb les actuacions de Blaumut i la coral Messengers. A més, abans de la rifa, 51 capgrossos i 31 colles geganteres donaran la benvinguda a la Grossa, la capgrossa que dóna nom a la rifa.

La Grossa de Cap d'Any és la primera iniciativa que competeix amb la Loteria de Nadal i viu la primera edició des de la "modèstia" però amb ganes de créixer els pròxims anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut