Gran pla general contrapicat de la central tèrmica de Foix, a Cubelles, durant les obres de desmantellament. Imatge del 13 de setembre de 2017  (hor…
Gran pla general contrapicat de la central tèrmica de Foix, a Cubelles, durant les obres de desmantellament. Imatge del 13 de setembre de 2017 (horitzontal)

La gran xemeneia de la central tèrmica de Cubelles serà desmuntada el maig de 2018

ACN Cubelles.-La gran xemeneia de més de 170 metres que ha caracteritzat el perfil de Cubelles des de fa més de 30 anys desapareixerà el mes de maig de l'any vinent. És el calendari que ha detallat aquest dimecres Juan Ramon Obon, responsable d'Endesa de les centrals tèrmiques de Catalunya, en una visita a les obres de desmantellament que van començar a finals del mes de març. Segons Obon, "s'està seguint el calendari previst" i totes les tasques de la demolició i restitució dels terrenys es preveu que estiguin enllestides l'any 2021. Una de les actuacions més singulars serà el desmuntatge de la xemeneia, que es farà amb el suport d'un helicòpter a la zona més elevada, per després continuar els treballs amb una grua. Mentrestant, Endesa i l'Ajuntament estan negociant el futur de les 16 hectàrees de terrenys que ocupa la central, que estudien destinar-los a ampliar les zones comercials i residencials que hi ha a la vora.

Anar al contingut