Londres

La Gran Bretanya ha avortat en un any fins a quatre intents d'atemptats a gran escala

El Regne Unit es manté en alerta màxima en previsió de possibles atemptats terroristes i els controls de seguretat continuen col·lapsant els aeroports del país, especialment els de la capital, Londres. El ministre de l'Interior britànic, John Reid, ha revelat que des de les explosions al metro de Londres el juliol passat s'han avortat fins a quatre atemptats importants, inclòs el dels explosius líquids dels avions en ple vol desarticulat aquesta setmana. El ministre també ha confirmat que hi ha 24 investigacions antiterroristes en curs i ha demanat a la població que no es confiï.

Actualitzat

La policia britànica ha desmantellat fins a quatre complots terroristes des dels atemptats del 7 de juliol del 2005 contra el transport públic de Londres. Així ho ha revelat el ministre de l'Interior britànic, John Reid, mentre el país continua en estat d'alerta per l'últim d'aquests complots, frustrat dijous.

De mica en mica es van sabent nous detalls de la investigació policial. L'home clau del grupuscle terrorista es diu Rashid Rauf, britànic d'origen pakistanès, que va ser detingut a la frontera entre el Pakistan i l'Afganistan la setmana passada. Segons Islamabad, Rauf manté vincles amb la branca d'Al-Qaeda que opera a l'Afganistan.

La policia assegura que manté obertes 24 operacions policials. Mentrestant, la comunitat musulmana de Londres denuncia que se sent criminalitzada i qüestiona la versemblança de tot plegat.

Col·lapse als aeroports londinencs

Mentre continuen les investigacions sobre el complot, Heathrow no acaba de recuperar la normalitat. Tres dies després que s'extremessin les mesures de seguretat després de l'amenaça terrorista, els retards i les cancel·lacions continuen a l'aeroport londinenc. La pàgina web de Heathrow adverteix que els passatgers consultin la seva companyia aèria. I és que l'aeroport ha hagut de cancel·lar un 33 per cent dels vols que tenia previstos. La major part de les cancel·lacions pertanyen a vols de les companyies British Airways i Iberia.

De retruc, els aeroports de Gatwick i Stansted també pateixen problemes, i han hagut de cancel·lar un 20 per cent dels trajectes.

Poca incidència als aeroports catalans

La situació dels aeroports londinencs continua tenint a Catalunya alguna conseqüència, però poques, sobretot si ho comparem amb els últims dies. L'anul·lació d'algun vol i retards de fins a quatre hores en els avions que arriben de Londres són les principals seqüeles a l'aeroport del Prat, que, malgrat tot, no provoquen una gran indignació entre els afectats, ja que British Airways procura advertir-ne amb antelació.

Pel que fa als aeroports de Girona i Reus, amb diverses connexions diàries amb la capital anglesa, l'afectació és completament nul·la.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut