La gossa que va protegir un avi amb alzheimer (Ajuntament de Borriana)

La gossa que va protegir l'avi perdut amb Alzheimer ja viu amb la família

La filla explica que quan es van retrobar ell se'n va recordar i la gosseta "se'l menjava a petons"
Actualitzat
TEMA:
Alzheimer

No és un gos, és una gossa, es diu Estrella i ja no està abandonada. És l'animal que va protegir durant tota una nit l'avi amb alzheimer perdut a Borriana.

La família de l'avi retrobat se l'ha quedada, i la seva filla, Maria García Núñez, ho ha explicat en una entrevista al programa "Estat de Gràcia", de Catalunya Ràdio.
 

 

L'avi que va desaparèixer

Entre dijous i divendres de la setmana passada, una família va alertar de la desaparició d'un avi de 75 anys malalt d'alzheimer, a la localitat de Borriana, a la Plana Baixa.

Es va activar un operatiu de recerca que divendres al matí va trobar l'home, que estava desorientat, tenia una hipotèrmia lleu i estava acompanyat d'un gos petener de talla mitjana. El gos no tenia amo i havia passat tota la nit protegint l'avi. 

Maria García, la filla de l'home desparegut, explica que, el mateix dia que havia arribat per passar les vacances amb ells, es va perdre.

"Va estar perdut des de les cinc i mitja de la tarda fins l'endemà a les 8 i mitja del matí, que el va trobar la policia i estava acompanyat de la gosseta, que la policia es pensava que era la seva mascota. I el meu pare entrava a l'ambulància i la gossa també volia entrar, no se'n volia separar." 

La Policia Municipal els va dir que, si no era seva, la gosseta l'havien de dur a la gossera. La família s'hi va negar.

"Vam dir que no, que la gosseta ens la quedàvem. I això hem fet. L'hem curada, perquè estava en molt mal estat. L'hem desparasitat, li hem posat tot el que havien de posar. Li hem curat la sarna i està amb nosaltres."

Aquest dilluns, l'Estrella s'ha retrobat amb l'avi. Malgrat el primer lapsus de l'home, s'han reconegut.

"Avui s'ha recordat d'ella. Té lapsus, però se n'ha recordat, i quan l'ha vist la gossa, se'l menjava a petons. Ell li ha donat de menjar i des d'aleshores no s'han separat, estan junts encara. Allí la té."

Ara, tots dos són de vacances a Peníscola, l'avi amb la gosseta, que, de nom, li han posat Estrella. 

ARXIVAT A:
Alzheimer
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut