"La Gioconda" canviarà de sala al Louvre perquè es pugui veure millor

La cèlebre obra de Leonardo da Vinci "La Gioconda" es traslladarà de la Sala Rosa -el lloc on s'exhibia des de feia quatre anys- a la Sala dels Estats, on aquest quadre ja havia estat present des del 1950 fins al 2001. Amb el canvi es volen evitar les aglomeracions de visitants que provoca aquest quadre, una obra que ara també es beneficiarà d'una nova il·luminació zenital i d'un vidre irrompible que no reflecteix la llum.
"La Gioconda" canviarà de sala al Louvre perquè es pugui veure millor
França

"La Gioconda" canviarà de sala al Louvre perquè es pugui veure millor

La cèlebre obra de Leonardo da Vinci "La Gioconda" es traslladarà de la Sala Rosa -el lloc on s'exhibia des de feia quatre anys- a la Sala dels Estats, on aquest quadre ja havia estat present des del 1950 fins al 2001. Amb el canvi es volen evitar les aglomeracions de visitants que provoca aquest quadre, una obra que ara també es beneficiarà d'una nova il·luminació zenital i d'un vidre irrompible que no reflecteix la llum.
Actualitzat
Cada any, el Museu Louvre rep 6 milions de visitants atrets, entre altres coses, per la imatge de l'obra "La Gioconda". Ara, tot i que seguirà al museu parisenc, la cèlebre obra de Leonardo da Vinci canvia d'emplaçament, ja que ha abandonat la Sala Rosa -el lloc on s'exhibia des de feia quatre anys- i torna a la Sala dels Estats, on "La Gioconda" ja havia estat present des del 1950 fins al 2001.

L'antiga Sala dels Estats, però, ja no té res a veure amb l'espai que ara s'ha tornat a obrir. Així, l'enigmàtic somriure de la dama florentina podrà admirar-se en una sala que disposarà de 200 metres quadrats exclusius per contemplar la Monna Lisa.

Es pretén, d'aquesta manera, evitar les aglomeracions de visitants que provoca aquest quadre, una obra que ara també es beneficiarà d'una nova il·luminació zenital i d'un vidre irrompible que no reflecteix la llum.

A més, "La Gioconda" compartirà sala amb "Les noces de Canà", d'Il Veronese, una altra de les icones del Louvre. Vint-i-vuit metres de distància separaran dues obres genials que a partir d'ara comptaran amb un entorn més adaptat a les passions que aixequen entre els visitants.