La germana adreça una carta a l'Andy i al Jorge
La germana adreça una carta a l'Andy i al Jorge
Berga

La germana de l'agressor de Berga demana disculpes a la parella agredida

La parella agraeix moltíssim la carta i entén la lluita que tenen amb el seu germà, però defensen que va ser un atac homòfob i diuen que hi va haver més d'un agressor

RedaccióActualitzat

La família de l'agressor de la parella de Berga fa front comú en suport als nois. Si aquest dimecres era la mare qui parlava amb TV3 per explicar la "lluita" amb el trastorn de conducta greu del seu fill, aquest dijous és la germana qui adreça una carta a l'Andy i al Jorge.

La parella agraeix la carta i està a favor de la lluita que tenen amb el seu fill i germà, perquè ells no han triat que el seu fill tingui un trastorn o es comporti de manera agressiva. Diuen, però, que els fets són els fets, i que els va donar un cop de puny després de fer-se un petó, i això és homofòbia. També defensen que hi ha més d'un agressor.

Carta a l'Andy i al Jorge

"Entenc que no us vingui de gust tenir contacte amb mi, però sóc incapaç de quedar-me en silenci, perquè necessito fer-vos arribar tota la meva solidaritat i afecte. La meva i la dels meus pares." Així comença la carta on lamenta els fets darrera els quals, explica, hi ha un trastorn de conducta greu de l'agressor.

La germana agraeix les mostres de suport que han rebut els nois i condemna qualsevol acte de violència i creu que en casos d'homofòbia hi ha d'haver una actuació contundent.

"Us demanaria perdó les vegades que fes falta si això pogués curar les ferides que us hem ocasionat. Sé, però, que potser no serviria de molt a hores d'ara i que les ferides més difícils no són les que s'ensenyen, sinó les que s'arrosseguen per dins. I també sé que aquestes són, moltes vegades, insalvables. Ho sé perquè d'aquestes, els meus pares i jo, en tenim moltes, també. I ell. Encara que sembli impossible, ell també n'està ple."

Explica que "no vol exculpar el mal que els ha fet el seu germà, ni volem convertir-nos en víctimes. " I que lamentablement va ser per un petó entre els dos però podria haver estat per qualsevol altre motiu, com altres vegades ha passat. Assegura que no és la primera vegada que fa mal a algú.

"Perquè, per desgràcia, si en comptes d'estar-vos fent un petó haguéssiu sigut massa alts, massa baixos, massa rossos, o, simplement els haguéssiu mirat malament, segurament també hauria passat."

L'infern d'un trastorn

"Estic segura -diu- que els motius que el van empènyer a fer-vos mal no tenen a veure amb la persona a qui estimeu, sinó que tenen a veure amb el seu propi infern i el que ens ha tocat viure també a nosaltres: l'infern d'un trastorn que se'ns escapa de les mans."

"El primer que vaig fer -explica la germana- quan em vaig assabentar de tot plegat va ser enfadar-me amb ell i girar-li l'esquena."

"La meva mare, però, em va fer aquesta reflexió que m'agradaria compartir: si ni jo mateixa, que visc diàriament el seu patiment i el dels meus pares, no sóc capaç d'entendre que té un trastorn i que necessita ajuda, no ho entendrà ningú. I per això us escric aquesta carta."

La carta acaba amb les disculpes de la germana i la seva solidaritat cap a la parella. I explica que l'odi del seu germà que els ha fet tant de mal també els ha fet mal a ella i la seva família i a ell mateix.

"Això és només la punta de l'iceberg d'una batalla que ja fa molt de temps que dura, perquè som incapaços de trobar-hi solució."
 

La parella agraeix la carta, però no excusa els fets

La parella va rebre la carta dilluns, por després de fer-se pública l'agressió. Ara, el presumpte agressor està en llibertat provisional amb una ordre d'allunyament de la parella. Els fets són els fets diuen, i expliquen que els va agredir després de fer-se un petó, "no estem parlant de si hem de qüestionar si va ser homòfob o no. En el moment que fas una agressió verbal i física, et converteixes en homòfob".

La parella continua mantenint que hi va haver més implicats:

"Està claríssim que hi ha més d'un agressor, i han de pagar tots per aquesta agressió. No és només el que la causa i per què la causa, sinó tots els que s'hi fiquen. És violència gratuïta, i això no es pot permetre."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut