La Generalitat obre la primera fossa comuna de la guerra civil del 2017

La primera es presentarà dimecres i és una fossa comuna de Figuerola d'Orcau, al Pallars Jussà

RedaccióActualitzat

La Generalitat ja ha començat l'obertura d'una primera fossa comuna de la guerra civil aquest 2017. Així ho ha anunciat el conseller d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Raül Romeva, a "L'entrevista del diumenge", del 3/24.

La primera fossa del pla d'obertura previst per aquest any es presentarà dimecres. És una fossa comuna de Figuerola d'Orcau, al Pallars Jussà.

El mapa de les fosses comunes: El 2017 es recuperaran 42 fosses

Raül Romeva també ha avançat que la Generalitat ja té 500 fosses comunes de la guerra civil i el franquisme identificades.

 

La Generalitat preveu fer aquest 2017 una cinquantena d'accions en fosses i restes òssies. Segons el conseller Raül Romeva, l'objectiu del Pla de Fosses de la Generalitat de Catalunya "és contribuir a la recuperació de la memòria històrica, així com consolidar un país i una societat de pau". 

El referèndum a l'exterior

El conseller també ha parlat de l'actualitat política. Assegura que a l'exterior ningú diu que no es pugui fer el referèndum.

"Ningú ha dit que Catalunya no pugui votar, tothom accepta que això és factible. Ningú ha dit que això no es pugui fer. Ningú ha dit en cap escenari que Catalunya no pugui decidir democràticament, pacíficament, fer un referèndum per decidir el seu futur."

Romeva recorda que fa 40, quan es van fer les primeres eleccions de la democràcia, també hi havia impediments com la falta d'un cens o diversos partits il·legalitzats, però es van fer perquè la gent tenia voluntat de canviar les coses.

Romeva també s'ha mostrat sorprès per com es pot amenaçar els voluntaris del referèndum, en referència a les paraules del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, que ha advertit que la fiscalia actuarà "sense complexos" contra els voluntaris del referèndum de l'1 d'octubre si incompleixen la llei.

Romeva reitera que els catalans votaran el dia 1 d'octubre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut