Declaracions a Catalunya Ràdio

La Generalitat vol treure la cooperant Vicki Sherpa del Nepal

La Generalitat ha ofert a la cooperant catalana Vicki Sherpa sortir del Nepal, on continua ingressada a causa de la pallissa que va rebre per part de la policia del país. De fet, els metges li han dit que ja pot sortir de l'hospital, però l'ambaixador espanyol li ha recomanat que, de moment, no ho faci per motius de seguretat. Així ho ha explicat la mateixa Sherpa a Catalunya Ràdio, en unes declaracions en què, en contra del que havia dit primer, ha demanat ajuda a les institucions per tornar cap a Catalunya. A banda de Sherpa, van quedar ferits pels cops els seus fills, la mare i també una companya nepalesa de la Fundació i els seus fills.

Actualitzat
En declaracions a Catalunya Ràdio, Vicki Sherpa ha demanat ajuda per garantir la seva seguretat i el seu entorn. "Necessito protecció per la meva vida, la vida dels meus fills i que ens expatriïn, que puguem venir cap a Catalunya", ha explicat, al mateix temps que ha defensat que "l'estat espanyol i Catalunya ens ajudessin a descobrir i a poder fer justícia amb aquesta corrupció".

La viceconsellera d'Afers Estrangers i Cooperació, Roser Clavell, ha explicat que estan en contacte amb l'ambaixada espanyola i pressionen conjunatment el Nepal per garantir que Sherpa i la seva família puguin tornar amb seguretat a Catalunya.

Clavell ha explicat que l'estat de salut de Sherpa "no és greu i evoluciona favorablement de les ferides", però que ara per ara és aconsellable que es quedi a l'hospital perquè ha rebut amenaces de mort, juntament amb Bimala Paudel, la nepalesa que també pertany a la Fundació Vicki Sherpa i que també està ingressada.

L'ambaixador espanyol, Ion de la Riva, ha explicat que Espanya "garantirà protecció policial" a Sherpa i, si és necessari, la repatriarà, a banda d'enviar una carta de protesta i demanar explicacions al Nepal.

Vicki Sherpa assegura que la policia va carregar contra ells quan protestaven pel retorn de la gestió de l'Escola Catalunya a l'anterior patronat de l'ONG, que segons la cooperant es vol vendre el centre i quedar-se'n els diners.

Un portaveu del Ministeri d'Interior nepalès ha dit que desconeix els fets, mentre que un funcionari citat per l'agència Efe assegura que la policia es va haver d'endur les cooperants en furgonetes perquè tenien un "comportament violent".

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut