Barcelona

La Generalitat vol reduir encara més els accidents laborals, que ja van baixar un 15% els últims quatre anys

La Generalitat ha presentat el pla de prevenció d'accidents laborals que estarà vigent en els pròxims quatre anys i tindrà un cost de 92 milions d'euros. Es tracta de continuar reduint els sinistres, i això passa per la prevenció i la conscienciació dels treballadors, dels empresaris i dels joves que en el futur estaran dins del mercat laboral.

Actualitzat
Fins ara, els alumnes de Secundària aprenien la formació en salut i seguretat laboral com un joc dins d'un autobús que visitava els instituts. Una formació que podran seguir en el pas a la universitat perquè, d'ara endavant, s'oferirà com una assignatura de lliure elecció.

D'una banda, formació dels joves, i, de l'altra, formació dels treballadors i empresaris. El nou pla de prevenció fins al 2012 pretén que es redueixin encara més els accidents laborals, que ja van baixar un 15% els últims quatre anys. I els accidents mortals van reduir-se un 36%.

La detecció a temps també faria que es reduissin els casos de malalties professionals. Per ajudar els metges a detectar-les, s'incorporaran a l'historial clínic del treballador els riscos que corre a la seva feina. En total, 118 mesures que han de servir per millorar les condicions de treball i la competitivitat.

També s'ajudarà les empreses a fer el seu pla de prevenció i es donaran subvencions perquè renovin la maquinària i la comprin més segura. A la vegada, es vol potenciar la recerca i el desenvolupament per fer un pas endavant en matèria de seguretat i salut laboral.

Anar al contingut