Barcelona

La Generalitat vol que les bosses de plàstic s'hagin de pagar obligatòriament al petit comerç abans de l'estiu

Ja fa un mes que la mesura s'està introduint de manera voluntària, però amb un seguiment molt desigual

RedaccióActualitzat

Els supermercats ja ho fan i, ara, la Generalitat vol que les bosses de plàstic s'hagin de pagar obligatòriament al petit comerç abans de l'estiu, segons ha pogut saber TV3. Ja fa un mes que la mesura s'està introduint de manera voluntària, però amb un seguiment molt desigual.

Per aconseguir una reducció important del consum d'aquestes bosses, s'aprovarà una normativa pactada amb el sector i els fabricants.

Ho ha explicat el director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost:

"Tenim molt clar que dins d'aquest 2016 s'ha d'aprovar per llei l'aplicació de la prohibició d'entregar bosses de plàstic gratuïtes. Voldríem que fos abans de l'estiu, el mes de maig o de juny."

El secretari general de la Confederació de Comerciants de Catalunya, Miquel Àngel Fraile, ha dit que el petit comerç també espera la normativa:

"Estem pendents d'una normativa que doni la justificació de la prohibició legal de lliurar bosses gratuïtes. Mentrestant, el que estem fent és una bona pràctica aconsellant i informant els ciutadans que les bosses no es poden donar gratuïtament i que, per tant, s'han de pagar."

El 2009, la Generalitat i les organitzacions de distribució i fabricació van firmar el Pacte per la Bossa, un acord voluntari per reduir el consum de bosses de nanses d'un sol ús.

L'Agència Catalana de Residus ha anat fent estudis sobre el consum de bosses de plàstic a Catalunya. Els resultats de l'últim mostren que, el 2012, de mitjana, cada català va consumir al llarg de l'any 156 bosses de plàstic per persona, 171 menys que el 2007.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut