Barcelona

La Generalitat vol liderar un moviment social per aconseguir el Nobel de la Pau per a Vicenç Ferrer

La Generalitat vol liderar un moviment social per aconseguir la candidatura de la Fundació Vicenç Ferrer al Premi Nobel de la Pau l'any que ve. El president Montilla ha presentat a la reunió de govern el projecte per aglutinar nombroses entitats del món acadèmic, polític i social amb l'objectiu que a la tardor es pugui formalitzar oficialment la candidatura. El paper de la Generalitat seria incentivar aquesta mobilització, ja que el govern català no pot presentar directament la candidatura.

Actualitzat
Els únics que estan autoritzats a presentar una candidatura a Premi Nobel són els governs o parlaments estatals, els rectors o professors universitaris de ciències socials, història, filosofia, dret o teologia, o bé persones o entitats que ja hagin obtingut el guardó.

L'acadèmia sueca comença a rebre propostes a partir del setembre i el procés de selecció s'inicia el mes de febrer. El guanyador s'anuncia a principis d'octubre, mentre que la cerimònia se celebra a finals d'any.

El govern català pren aquesta mesura 24 hores després que milers de persones acomiadessin Vicenç Ferrer en un funeral al municipi indi de Bathapalli, un dels centres neuràlgics de l'obra social del cooperant català.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut