Barcelona

La Generalitat vol afegir les vacunes del pneumococ, el meningococ i la varicel·la al calendari sistemàtic

El conseller reclama responsabilitat al conjunt de la societat perquè no hi torni a haver situacions com la del nen contagiat de diftèria i diu que la Generalitat pressionarà perquè s'incloguin noves vacunes al calendari de vacunacions

RedaccióActualitzat

La Generalitat pressionarà el govern espanyol perquè inclogui en el calendari de vacunacions sistemàtiques algunes d'aquelles que ara són optatives. Es tracta de les vacunes del pneumococ, coneguda comercialment com a "Prevenar 13", la del meningococ i la de la varicel·la. Actualment cada dosi d'aquestes vacunes costa al voltant de 80 euros.  

El ministeri de Sanitat ja havia anunciat que vacunar els més petits contra el pneumococ serà gratis a partir de l'any que ve.  Els els nens en rebran tres dosis: als dos, als quatre i als dotze mesos. Fins ara, qui la volia posar l'havia de pagar de la seva butxaca, i cada capsa val més de 70 euros.

La vacuna de la varicel·la es posa de forma gratuïta als nens de 12 anys que encara no l'hagin passat.

Les competències per augmentar el nombre de vacunes sistemàtiques les té el ministeri de Sanitat. El cost d'introduir aquestes noves vacunes al calendari de vacunacions també és del Ministeri de Sanitat, però l'assumirà el govern de la Generalitat si Madrid no dóna resposta. El conseller de Sanitat, Boi Ruiz, ha fet aquest anunci en el programa "El Suplement" de Catalunya Ràdio:

"Si el ministeri no dóna resposta, donarem resposta nosaltres i farem que aquestes vacunes no obligatòries es posin al calendari oficial de vacunació".

El conseller ha reclamat responsabilitat al conjunt de la societat davant el deure de seguir el calendari de vacunació obligatori que evitaria casos com el del nen d'Olot afectat per la diftèria.

El nen continua estable dins de la gravetat, segons ha explicat el conseller. El menor continua ingressat a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona.

La seva evolució dependrà de com hagi afectat la toxina de la diftèria els seus òrgans. Segons ha dit el conseller, el cor del nen pot estar molt afectat, i potser caldrà fer-li un trasplantament.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut