El govern valencià anuncia que ven la participació de Terra Mítica
El govern valencià anuncia que ven la participació de Terra Mítica
València

La Generalitat valenciana surt de Terra Mítica i compra Valmore Sport, organitzadora de la Fórmula 1

La Generalitat Valenciana surt de Terra Mítica. El govern d'Alberto Fabra ha anunciat que ven la participació que té al parc d'atraccions i també que compra l'empresa que organitza les curses de Fórmula 1 a València. La raó adduïda és la millora de la gestió dels grans projectes, pedra angular de la política del Partit Popular al País Valencià des del 1995.

Catalunya RàdioActualitzat
Després de superar una suspensió de pagaments, Terra Mítica ha suposat unes pèrdues de més de 200 milions al govern valencià, Bancaixa i la CAM. Ara es quedarà en mans de l'empresa Aqualandia, que es compromet a continuar l'activitat i satisfer els deutes de 50 milions amb entitats bancàries. El que va ser un projecte personal de l'expresident Eduardo Zaplana, mai va assolir les previsions de tres milions de visitants anuals, però segons la portaveu Lola Johnsons, "Terra mítica és un projecte madur que ha complit la seva finalitat" i que "durant molts anys ha estat un motor per a la província d'Alacant i per a la comunitat valenciana, generant ocupació, i una opció que feia més atractiu el turisme i altres sectors".

El govern valencià també ha anunciat la compra de l'empresa Valmore Sport , organitzadora de la Fórmula 1, un altre forat financer que implica que la Generalitat es queda amb els deutes i es compromet a pagar el cànon anual, 12 milions d'euros, al propietari de la competició, Bernie Eccleston.

Anar al contingut