València

La Generalitat Valenciana confirma l'interès que es vegi TV3 mentre va tancant repetidors

El conseller de Cultura català, Joan Manuel Tresserras, s'ha trobat amb la consellera valenciana de Justícia, Paula Sánchez de León, per traçar un full de ruta per aconseguir la reciprocitat de les emissions de TV3 i Canal 9. Han decidit adreçar-se plegats al Ministeri d'Indústria perquè faciliti la solució tècnica. El govern valencià ha assegurat, per la seva banda, que continuarà tancant repetidors de Televisió de Catalunya, ja que està "obligat a complir la llei". Així, el següent objectiu serà el repetidor que dóna cobertura a la ciutat de València.

Actualitzat
Al mateix temps, Paula Sánchez de León ha reafirmat les intencions de la Generalitat Valenciana que es pugui veure TV3 al seu territori, però per això el govern espanyol ha de facilitar un nou múltiplex de canals per a TDT on hi càpiga la senyal de la televisió catalana. De la mateixa manera, també ha mostrat el seu interès a rebre el senyal de les televisions de Múrcia o de les Balears.

El conseller de Cultura i Mitjans Audiovisuals, Joan Manuel Tresserras, ha dit que Canal 9 "interessa a Catalunya", perquè hi ha una llengua en comú i moltes possibilitats de mercat. Per això, Tresserras ha demanat una solució "ràpida" al Ministeri d'Indústria.

Anar al contingut