Barcelona

La Generalitat Valenciana comunica a Acció Cultural el "tancament immediat" de les emissions de TV3

Les emissions de TV3 per la TDT corren un seriós risc de veure's interrompudes al País Valencià. Això és el que ha denunciat Acció Cultural del País Valencià, que ha explicat que la Generalitat Valenciana els amenaça amb el tancament de les instal·lacions i amb una multa d'un milió d'euros. Tot, perquè es van ocupar unes freqüències d'emissió que el Ministeri d'Indústria va cedir l'any 2006, però que ara no vol ratificar. Segons Acció Cultural, també cal que l'administració catalana intervingui d'una manera decidida en el conflicte perquè el senyal de TV3 es continuï rebent al País Valencià.

Actualitzat
La Federació Llull, integrada per entitats a favor del català, ha mostrat la seva oposició al tancament de les emissions de TV3 a València perquè considera que suposa "l'atac més important al nostre espai comunicatiu" i "posa en perill la cohesió comunicativa aconseguida per la nostra comunitat cultural".

La federació està formada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Òmnium Cultural (OC) i Obra Cultural Balear (OCB), que aquest dijous han exposat a Barcelona les seves crítiques a l'ordre administrativa sobre el tancament de les emissions de TV3. El president d'ACPV, Eliseu Climent, ha considerat que "la continuïtat de TV3 al País Valencià depèn del Ministeri d'Indústria i de la Generalitat de Catalunya", i per aquesta raó els ha reclamat que defensin més la llengua, la cultura i la identitat dels Països Catalans.

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Porta, ha dit que "és del tot incoherent que els que ens titllen de tancats per defensar la nostra llengua i cultura en un món cada vegada més global ara vulguin posar portes i fronteres a l'espai de la comunicació catalana". "Quines raons pot donar la Generalitat Valenciana per impedir que TV3 es vegi al País Valencià?", ha preguntat.

Per la seva banda, el president de l'OCB, Jaume Mateu, ha denunciat la "passivitat" del govern balear i ha considerat que el pacte televisiu signat el 2004 per Pasqual Maragall i Jaume Matas sobre la recepció recíproca de les televisions públiques ha quedat en "paper mullat".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut