Barcelona

La Generalitat trasllada la moció que insta el govern espanyol a canviar el traçat de l'AVE per Barcelona

La Generalitat ha enviat al govern espanyol l'acord del Parlament per demanar canviar el traçat de les obres de l'AVE per l'interior de Barcelona. El conseller Joaquim Nadal ha fet arribar la petició per escrit al secretari d'estat per les Infraestructures, Víctor Morlán. El president Montilla es felicita que l'alta velocitat hagi arribat a Barcelona, però critica l'oportunisme del PP sumant-se ara a una revisió del traçat que havia aprovat el govern d'Aznar.

Actualitzat
El govern espanyol ja ha rebut una carta de la Generalitat on s'informa de la moció aprovada pel Parlament per instar l'executiu central a canviar el traçat de l'AVE al seu pas per Barcelona per evitar que circuli prop de la Sagrada Família. El conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha fet arribar la petició per escrit al número dos de Foment, Víctor Morlán. L'acord, que demana una moratòria de les obres, es va aprovar amb el suport de tots els grups, llevat del PSC i Iniciativa.

El president de la Generalitat, José Montilla, ho ha explicat al Parlament, durant la sessió de control i a instàncies del líder del PP català, Daniel Sirera. Sirera ha demanat Montilla que actuï com a "president de tots els catalans" i que respecti una decisió que es va aprovar al Parlament. El president del PPC ha dit a Montilla: "A vostè no li agrada fer de president de la Generalitat, sinó que el que li agrada de veritat és fer de representant del PSOE a casa nostra." Així mateix, ha acusat Montilla de "posar Catalunya al servei dels interessos electorals del partit socialista".

Montilla ha replicat a Sirera que no li doni "lliçons" sobre el respecte a les institucions catalanes, sobretot després que el PP recorregués davant el Tribunal Constitucional un Estatut que ha estat ratificat pel poble català. El president català ha titllat d'oportunista el PP, perquè el traçat l'havia acordat el ministre popular Francisco Álvarez Cascos amb el govern català, en mans de CiU, i l'ajuntament de Barcelona.

Montilla ha celebrat l'arribada de l'AVE a Barcelona, però ha assegurat que seguiran treballant en els serveis ferroviaris en general i per aconseguir "un bon traspàs de la titularitat del serveis de Rodalies".
Anar al contingut