Barcelona

La Generalitat tornarà a subvencionar les places a residències però només a dependents de grau 3

La Generalitat reactivarà al novembre les subvencions, però amb canvis de criteri que en deixaran fora 7.000 persones

RedaccióActualitzat

La Generalitat reactivarà, a partir del novembre, els ajuts per pagar el cost d'una residència per a les persones dependents, suspesos fa 15 mesos. La patronal de residències de la tercera edat i moltes famílies que estaven pendents d'aquest ajut, però, han rebut la notícia amb decepció perquè s'han canviat els criteris d'accés i calculen que 7.000 persones en quedaran fora.

Benestar Social ha explicat aquest dimecres a les empreses i entitats que ofereixen recursos assistencials que a partir del novembre torna a concedir les prestacions però limitades només a dependències severes de grau 3. Des del sector alerten que això deixarà sense ajuda les 7.000 persones avaluades amb un grau 2.

La presidenta de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), Cinta Pasqual, ha admès que per a ells aquest canvi és "molt complicat" perquè ara moltes famílies es veuran obligades a replantejar-se les coses, perquè no podran comptar amb aquests diners. Algunes de les persones afectades apel·len al dret reconegut per la llei de dependència. "La llei ens continua donant suport. Continuem tenint dret a aquesta ajuda des del dia que es va aprovar", afirma Conchi Rodríguez, una de les perjudicades per les noves restriccions.

L'import màxim de la prestació residencial és de 715 euros i es concedirà en funció de la capacitat econòmica de cada persona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut