Barcelona

La Generalitat tindrà un cos diplomàtic propi per treballar en l'àmbit de les relacions internacionals

La Generalitat vol tenir un cos diplomàtic propi. Aquesta és una de les mesures que s'inclou dins del nou Pla d'Acció d'Exterior per als pròxims cinc anys i amb la qual el govern català vol reforçar l'àmbit de les relacions internacionals i consolidar Catalunya com un lloc de referència tant a nivell europeu com a nivell mundial. En declaracions a Catalunya Ràdio, la viceconsellera d'Afers Exteriors, Roser Clavell, ha assegurat que el projecte ja ha estat acceptat pel govern i que ja s'han començat a fer gestions per posar en marxa el futur cos.

Actualitzat
Clavell ha assegurat que "s'ha detectat que hi ha una manca de formació en els nostres funcionaris sobre relacions internacionals i sobre la Unió Europea" i que per això "estem treballant per dissenyar una formació futura sobre aquest tema".

Amb aquest pla s'obre la possibilitat de crear una conselleria pròpia per a afers exteriors que englobi les relacions amb la Unió Europea, que ara depenen directament del Departament de Presidència.

El Pla d'Acció Exterior 2010-2015 també planteja la possibilitat de posar en funcionament més delegacions catalanes a l'estranger, tot i que és una iniciativa que de moment es deixa per més endavant, com a conseqüència de la crisi. Les properes seus podrien establir-se a Mèxic, al Marroc i a l'Àsia, sobretot a la Xina.

Aquest projecte s'ha elaborat amb la voluntat que tingui un recorregut més enllà de l'actual mandat, i al marge del partit polític que governi a la propera legislatura.
Anar al contingut