Barcelona

La Generalitat tindrà preferència per comprar els pisos en venda de les entitats financeres

La mesura serà d'aplicació en els 72 municipis amb més demanda i al preu de venda que marquin els bancs

Actualitzat

La Generalitat tindrà preferència per comprar els pisos que les entitats financeres posin a la venda. La mesura serà d'aplicació en els 72 municipis amb més demanda, i el preu de venda serà el que marquin els bancs. És una de les iniciatives que la Generalitat ha presentat en roda de premsa després del Consell Executiu d'aquest dimarts. 

L'objectiu és evitar que aquests pisos vagin a parar als grans fons d'inversió internacional, que estan comprant una gran quantitat d'habitatges a preus molt baixos.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, també ha explicat que el govern establirà sancions per a les entitats que, després d'haver-se quedat un pis per una execució immobiliària, el tinguin en mal estat, i, fins i tot, es preveu poder-se'l quedar un temps per rehabilitar-lo sense haver-les d'indemnitzar.

En el mateix sentit, les entitats financeres hauran de declarar els pisos que tenen buits o ocupats sense contracte. El govern crearà un registre d'habitatges buits per reforçar l'aplicació de l'impost.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut