Imatge de la pàgina web per a inscriure's com a voluntari al procés participatiu.
Imatge de la pàgina web per a inscriure's com a voluntari al procés participatiu.
Barcelona

La Generalitat tanca el registre de voluntaris per al 9-N amb 38.706 persones inscrites

La Generalitat ha tancat aquest dilluns el termini per apuntar-se com a voluntari en el procés participatiu amb gairebé el doble de les inscripcions que demanava el govern català

RedaccióActualitzat

La Generalitat ha tancat aquest dilluns el termini per apuntar-se com a voluntari en el procés participatiu del 9 de novembre. En total, s'han inscrit 38.706 persones, gairebé el doble de la xifra que demanava inicialment el govern català, 20.000. Encara no es coneix la xifra definitiva de funcionaris entre els voluntaris, però el dimecres passat n'hi havia més de 6.000.

Pel que fa a la comunitat educativa, unes 4.000 persones s'han inscrit com a voluntaris. Seran els encarregats d'obrir i tancar els instituts i les escoles que siguin seus del procés participatiu. El Departament d'Ensenyament no els donarà cap instrucció per escrit, però ja ha aclarit alguns dubtes als sindicat de mestres.

En els centres educatius on no hi hagi cap voluntari, Josep Maria Isún, de CCOO, ha explicat a Catalunya Ràdio que l'equip directiu podrà lliurar les claus de l'equipament als serveis territorials. L'administració entregarà un rebut a l'equip directiu per assegurar que no tinguin cap responsabilitat. Societat Civil Catalana, però, ha alertat els directors que, si cedeixen espais per al procés participatiu, seran responsables del que hi passi.

El 17 d'octubre, la Generalitat va obrir un termini d'inscripció per a persones, funcionàries o no, que volguessin participar en l'organització del procés participatiu efectuant tasques com ordenar possibles cues de gent en els punts de votació, introduir dades en l'ordinador per crear el registre de participants, formar part de les meses de votació o participar en el recompte. La inscripció de voluntaris va ser un èxit des del primer moment i, 33 hores després de l'obertura del registre, pràcticament ja s'havia assolit la xifra dels 20.000 necessaris.

Punts de votació a Perpinyà i Andorra

D'altra banda, el govern català ha informat que s'han habilitat dos punts més de votació a l'estranger, situats a Andorra la Vella i Perpinyà. Amb aquests, hi haurà un total de 19 punts on podran votar els catalans a l'exterior. Per a la participació a l'estranger, la Generalitat també demana voluntaris, que podran inscriure's fins dimecres dia 29, a les dotze del migdia.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut