La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, junt al director de DGAIA, Ricard Calvo, en la presentació de l'estudi "…
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, junt al director de DGAIA, Ricard Calvo, en la presentació de l'estudi "El benestar subjectiu dels adolescents tutelats a Catalunya"
Barcelona

La Generalitat substituirà els grans centres d'acollida per pisos d'un màxim de deu nens

Aquest projecte es començarà a implantar a partir de l'1 de gener del 2018

RedaccióActualitzat

La Generalitat vol reduir el nombre de menors dels centres d'acollida, que es troben "al límit" de les seves capacitats, per llocs més reduïts on, com a màxim, hi convisquin deu menors. Aquest projecte s'ha recollit a la presentació de l'estudi "El benestar subjectiu dels adolescents tutelats a Catalunya", presidida per la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, juntament amb el director general d'Atenció de la Infància i l'Adolescència (DGAIA), Ricard Calvo.


"Els centres residencials han de canviar; no pot ser que tinguin tants nens, i hem de racionalitzar els usuaris de cada centre per passar a un model més d'unitats", ha comentat Calvo, i ha afegit que aquest és el model que s'aplica als països del nord, com a Noruega i Suècia.

A més, s'ha anunciat que fins a l'1 de gener del 2018 no es començaran a repartir les places i la implantació es farà de manera progressiva per tot el territori.

Actualment, el nombre de menors que Catalunya té tutelats està al voltant dels 2.800 nens i les places dels centres poden anar de 6 a 45, segons ha explicat el mateix Calvo. A més, la conselleria també impulsarà l'acolliment en famílies als menors, sobretot als de la franja entre 0 i 6 anys, per evitar que els infants hagin de conviure en aquestes residències. En el cas dels nens que sí que hagin de residir als centres, s'intentarà que amb aquest canvi els menors es trobin en un ambient al més semblant possible al de les llars.

Anar al contingut