Carta enviada per la Generalitat en què s'informa de l'obertura de les delegacions
Carta enviada per la Generalitat en què s'informa de l'obertura de les delegacions
Barcelona

La Generalitat sí que va informar el govern espanyol que obriria dues delegacions a Roma i Viena

El govern mostra en una carta que va complir els passos necessaris per obrir les dues últimes delegacions a l'exterior, denunciades pel govern espanyol

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha decidit frenar l'acció de la Generalitat a l'exterior en dos fronts: la llei d'exteriors i l'obertura de les dues últimes delegacions a Roma i Viena. L'executiu de Mariano Rajoy portarà al Constitucional la llei catalana i ha denunciat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) les noves oficines.

El govern espanyol argumenta que les últimes oficines no compleixen la legalitat. El govern català, però, ha fet públic un document on demostra que va complir els passos necessaris per obrir les dues últimes delegacions a l'exterior, denunciades pel govern espanyol.

TV3 ha tingut accés a aquest document, una carta adreçada al Ministeri d'Afers Exteriors espanyol en què s'informa de la creació de les dues delegacions a Àustria i a Itàlia i s'explica que, com la resta, compliran les funcions de promoció previstes a l'Estatut.

En concret, la carta parla de "fomentar la projecció exterior de Catalunya i defensar els seus interessos".

La firma, un dia abans que el Diari Oficial en publiqués el decret, el director general de Relacions Exteriors.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut