Rialp

La Generalitat s'adjudica Portainé per 3,5 milions i la cogestionarà amb Espot Esquí

L'Institut Català de Finances (ICF) s'ha adjudicat en subhasta per 3,5 milions d'euros l'estació d'esquí de Portainé i el lot corresponent a l'Sports Center del complex, dedicat als esports d'aventura. La Generalitat preveu cogestionar l'estació juntament amb Espot Esquí en una mateixa societat mercantil. Dels quinze lots que s'han subhastat al jutjat mercantil de Lleida, l'ICF s'ha adjudicat els quatre que "garanteixen l'activitat del complex".

Actualitzat

D’aquesta manera s'acaba el procediment hipotecari que va obrir-se el mes de gener passat, quan l’ICF va presentar davant dels jutjats la demanda d’execució de les garanties hipotecàries del préstec de 13 milions d’euros que havia concedit a l’empresa Pallars Industrials, fins ara propietaris del complex hivernal.

Els dies del pont de l'1 de maig passat van ser els últims en què l'empresa Pallars Industrials va gestionar l'estació d'esquí de Portainé. Es tancava una temporada que pel sector va ser qualificada com la pitjor dels últims anys per la falta de neu. Les més de 100.000 persones que van passar pel complex hivernal van poder esquiar per algunes de les 33 pistes, i utilitzar els tres telecadires i els nou remuntadors de les instal·lacions. Durant la temporada d'hivern, l'estació dóna feina a uns 170 treballadors, fet que suposa un gran revulsiu econòmic per a la zona.

La història de Portainé

Fa, però, 22 anys, l'estació era molt diferent. Va néixer la temporada d'hivern dels anys 1984 i 1985. La família Messegué va comprar 305 hectàrees d'una muntanya situada als termes municipals de Rialp, Llavorsí, Sort i Soriguera després que els toqués un premi de loteria. Van començar amb vint treballadors, vint pistes i quatre remuntadors. No era, però, l'única estació del Pallars. Hi havia Llessui, que va tancar l'any següent, i Espot Esquí, llavors anomenada Superespot i que ara està gestionada per la Generalitat.

Amb el pas dels anys, es van anar fent millores com la instal·lació de canons de neu. Ara bé, la inversió més important va ser la construcció, l'any 1999, d'un hotel de tres estrelles a la cota 2.000 que va costar 12 milions d'euros. Precisament va ser en aquest moment quan els problemes econòmics de l'estació es van fer més grans i que ara han acabat amb els béns de la societat a subhasta.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut