Barcelona

La Generalitat ret homenatge a Josep Tarradellas i li dedica la sala del Consell de Govern

El govern català ret homenatge a Josep Tarradellas, coincidint amb el 30 aniversari del seu retorn i del restabliment de la Generalitat. L'executiu català ha aprovat un acord perquè el saló en què es reuneix habitualment passi a denominar-se Josep Tarradellas. Familiars de l'expresident de la Generalitat i personalitats polítiques com Jordi Pujol, Josep Maria Bricall o Ramon Espasa participen a aquesta hora en l'homenatge.

Actualitzat
L'homenatge d'aquest vespre al president que va tornar de l'exili compta amb l'assistència de set dels consellers del govern d'unitat que Tarradellas va encapçalar entre 1977 i 1980, així com l'exministre de Governació Rodolfo Martín Villa i l'exgovernador civil de Barcelona Salvador Sánchez Terán.

L'acte, presidit pel president José Montilla, ha començat amb la projecció d'un vídeo amb imatges de la seva arribada a l'aeroport del Prat i del seu recorregut per Barcelona fins al balcó del Palau de la Generalitat. Allà, el 23 d'octubre de 1977, Tarradellas va pronunciar la famosa frase: "Ciutadans de Catalunya: ja sóc aquí!".

El periodista i exconseller de Tarradellas Carles Sentís ha fet una explicació del context històric en què es va produir el retorn del president i Montilla clourà l'acte. Posteriorment, els consellers actuals de la Generalitat i els del govern Tarradellas descobriran una placa amb el nou nom del Saló Daurat, que passarà a denominar-se Sala Tarradellas.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut