Encaixada de mans entre Josep Rull i Janet Sanz, després de firmar el protocol (ACN)
Entesa entre el govern i l'Ajuntament de Barcelona per enllaçar els tramvies de la ciutat (ACN)
Barcelona

La Generalitat respectarà el traçat del tramvia que decideixi l'Ajuntament de Barcelona

El govern i el consistori barceloní han firmat aquest matí un protocol per col·laborar en la unió dels tramvies de la ciutat

RedaccióActualitzat

La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona han firmat aquest matí un protocol de col·laboració per a la unió dels tramvies de la ciutat, el Trambaix i el Trambesòs. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha assegurat que el govern no s'ha de posicionar sobre el traçat d'aquesta connexió i que ha de ser el consistori qui ho determini: "Els traçats en l'àmbit del tramvia sempre els han decidit els ajuntaments i nosaltres, com a Generalitat, els hem respectat." Rull ha afegit que és l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) qui ha d'establir els criteris perquè la proposta sigui "rendible en termes socials i de mobilitat".

A través d'aquest protocol, la Generalitat delega les seves competències sobre el tramvia en l'ATM, que decidirà els diferents vessants vinculats al seu finançament. La tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'ajuntament, Janet Sanz, que ha firmat el document, ha explicat que "aviat" es presentaran els estudis sobre totes les possibilitats de connexió, i ha insistit que la proposta del govern municipal és que el traçat sigui per l'avinguda Diagonal, i espera que els estudis ho "reafirmin". Sanz ha destacat que el protocol estableix el paper que ha de jugar cada administració en la connexió de les xarxes de tramvia i que, segons la seva opinió, és un primer pas d'una aposta positiva per a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ja que permetrà connectar nou municipis.

Anar al contingut