Edifici del Palau de la Música, aquest dimarts
Edifici del Palau de la Música, aquest dimarts
Barcelona

L'abstenció de la Generalitat i el "sí" del ministeri permet que el Palau de la Música acusi Convergència

El Ministeri de Cultura hi vota a favor i, per tant, el Consorci del Palau de la Música sí que acusarà Convergència en el judici per l'espoli

RedaccióActualitzat

El govern de la Generalitat ha rectificat la seva posició respecte al cas Palau de la Música i ha decidit abstenir-se per "no bloquejar" que el Patronat del Consorci del Palau de la Música Catalana pugui acusar Convergència de lucrar-se durant l'espoliació de la institució musical.

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha explicat aquest canvi de postura, que s'ha visualitzat a la reunió extraordinària del Patronat del Consorci del Palau de la Música, convocada a petició de l'Ajuntament de Barcelona, que sol·licitava que es reconsiderés la negativa inicial dels representants del govern a acusar l'antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

La reunió s'ha fet poc després que el Parlament aprovés la setmana passada, amb el suport d'ERC i de tota l'oposició -i l'abstenció d'última hora dels diputats del PDeCAT-, dues propostes de resolució presentades per Catalunya Sí que es Pot i la CUP, en les quals s'instava el govern a canviar d'estratègia i a acusar CDC pel cas Palau de la Música a través del Consorci.

El Ministeri de Cultura hi ha votat a favor i, per tant, hi ha hagut prou vots perquè el consorci acusi Convergència en el judici de l'espoli del Palau. Al final, hi ha hagut 5 vots a favor, 4 en contra i 3 abstencions.

D'aquesta manera, l'advocat del consorci canviarà les seves conclusions definitives en el punt que es refereix al suposat espoli del Palau i els diners que haurien anat a parar a Convergència a través de la institució musical. Adherint-se al que diu el fiscal, acusarà l'extresorer de CDC Daniel Osàcar i li demanarà 8 anys de presó. També reclamarà 6,6 milions d'euros a Convergència i, en el seu defecte, al partit que l'ha substituït, el PDeCAT.

Al març, l'expresident de la Generalitat i de CDC, Artur Mas, va defensar Osàcar i va acusar Millet i Montull d'apuntar a CDC per protegir-se. L'expresident de la Generalitat va reiterar la seva "plena confiança" en l'extresorer de CDC.

Anar al contingut