Barcelona

La Generalitat recorrerà la sentència que anul·la una multa de 30.000 euros a Airbnb

La plataforma de reserva d'allotjament per internet espera que el veredicte judicial permeti obrir un nou diàleg amb les administracions

RedaccióActualitzat

Un jutjat contenciós administratiu de Barcelona anul·la la primera gran multa de 30.000 euros, la màxima possible, imposada per la Generalitat a Airbnb, el juliol del 2014. El jutge, que considera que hi ha un buit legal que no es pot cobrir amb sancions, argumenta que Airbnb cobra una comissió pel seu servei d'intermediació, però la gestió de les reserves i l'establiment dels preus per l'ús dels habitatges llogats correspon als seus titulars.

La Generalitat ja ha anunciat que pensa recórrer la sentència. Airbnb, satisfeta per la decisió judicial, ha dit que ells són part de la solució i esperen col·laborar en l'elaboració d'una normativa clara que permeti compartir temporalment l'habitatge.

La plataforma tecnològica de lloguer d'habitacions i apartaments entre particulars diu que a partir d'ara espera que comencin noves converses sobre la manera de treballar plegats amb les diferents administracions. De fet, aquesta sentència podria tombar també les multes imposades per l'Ajuntament de Barcelona. L'última, una multa de 600.000 euros per anunciar pisos turístics sense llicència.

Anar al contingut