La torre Agbar
La torre Agbar
Barcelona

La Generalitat recorre la resolució sobre Aigües Ter-Llobregat

A través del recurs, el govern demana a l'alt tribunal que suspengui cautelarment la resolució que anul·la l'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat a Acciona.

RedaccióActualitzat
La Generalitat ha presentat aquest divendres, davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, un recurs contra l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC), que va anul·lar per irregular l'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a Acciona.

A través d'aquest recurs contenciós administratiu, el govern demana a l'alt tribunal que suspengui de manera cautelar la resolució de l'OARCC, òrgan que depèn de la mateixa Generalitat. I això és precisament el més insòlit del cas: que el govern presenta un recurs contra la decisió d'un òrgan adscrit al seu Departament de la Presidència.

La interposició del recurs arriba després que Acciona veiés amenaçada la seva participació perquè l'empresa Agbar, que també lluita per la gestió d'ATLL, va impugnar l'adjudicació. El portaveu del govern i conseller de la Presidència, Francesc Homs, ja va explicar que en aquest cas hi ha "una contradicció en termes jurídics" i que, per això, el govern presenta un recurs contenciós administratiu. La privatització, per 50 anys, és la més gran posada en marxa pel govern.

La Generalitat també defensa el contingut de l'acord de la mesa de contractació responsable de l'adjudicació d'ATLL a l'empresa Acciona, el valida jurídicament i argumenta que compleix "escrupolosament" el plec de condicions.

La concessió d'ATLL permetrà ingressar al govern 700 milions d'euros durant els 50 anys que dura el contracte, encara que Acciona ha subratllat que, en cas de resultar-ne exclosa, reclamarà que el govern li torni els 298,65 milions d'euros ja abonats de manera immediata, a més d'estudiar si demana una compensació per danys i perjudicis.



Anar al contingut