Cavalcada de Reis. Imatge d'arxiu.
Per evitar riscos durant la Cavalcada de Reis cal evitar pujar a dalt dels semàfors, els senyals o els contenidors.
Barcelona

La Generalitat recomana mesures bàsiques d'autoprotecció per a les cavalcades

La Generalitat recomana als adults que vagin amb els més petits prendre unes mesures bàsiques d'autoprotecció per minimitzar els riscos de les cavalcades de Reis i poder gaudir amb seguretat de la festa.

RedaccióActualitzat

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha fet una llista de consells obvis perquè els adults que vagin amb la canalla a les cavalcades de Reis prenguin unes mesures bàsiques d'autoprotecció.

Per minimitzar riscos i poder gaudir amb seguretat de la festa, la Generalitat recomana seguir sempre les instruccións del personal acreditat i actuar amb sentit comú, tenint en compte que els riscos principals són el pas entre les carrosses o el fet de pujar a dalt del material urbà: contenidors, semàfors, senyals o a les mateixes carrosses.

També es demana evitar el llançament de caramels a les persones que s'encarreguen de la seguretat o a la gent en general; a les persones que hi ha a les carrosses o a les que miren la cavalcada. Igualment, s'aconsella no acostar-se a les carrosses quan estiguin parades o carregant combustible.

Un altre consell pràctic és usar calçat que protegeixi bé els peus; barret i bufanda, o mocador en cas que faci fred, i roba ben còmoda.

La DGPC ha emès els últims dies un miler d'avisos a municipis i consells comarcals amb recomanacions per a l'organització de les cavalcades. Entre els consells més importants hi ha la manera com s'han de tirar els dolços: cap amunt i fent paràbola perquè no impactin en els caps o les cares del públic i tan lluny com es pugui de la carrossa per evitar que caiguin al pas d'aquesta i que algú pugui passar a la via per recollir-ne.

Anar al contingut