Barcelona

La Generalitat reclama a Gas Natural que extremi els controls de seguretat per evitar més accidents

El president de la Generalitat, José Montilla, ha reclamat a la companyia Gas Natural que "millori les garanties de seguretat de la xarxa de distribució de gas". En roda de premsa després de la reunió de govern, Montilla ha explicat que l'executiu català ha traslladat a la companyia aquestes peticions després dels últims accidents a Lleida i Cornellà per dues explosions de gas, que han causat tres morts en total.

Actualitzat
"El govern ha analitzat amb preocupació els últims accidents que s'han produït a la xarxa de gas al nostre país", ha comentat Montilla, que ha dit que Gas Natural ha expressat la seva "disposició" a atendre les reclamacions de l'executiu català.

"L'extensió de la xarxa de gas a Catalunya ha significat un gran avanç en el nivell de benestar de la ciutadania i encara que en termes generals tothom està d'acord que és una xarxa segura i eficient, els accidents que desgraciadament s'han produït exigeixen verificacions i controls més freqüents i extremar les preocupacions", ha dit Montilla.

El president català ha afegit que la Generalitat ha ofert "col·laboració" a Gas Natural, però ha subratllat també que "exigirà respostes i propostes per millorar les garanties de seguretat de tota la xarxa".
Anar al contingut